Afvoerput in vlonder

MelvinP

 • #1
Deze vraag zou ook in Badkamer, waterleiding en afvoer thuis kunnen horen maar dit leek mij een goede plek.

Achter ons huis wil ik een bescheiden vlonder van composiet planken realiseren: 6 meter breed bij 1,20 meter diep. Die wil ik over de korte zijde opbouwen, dus allemaal delen van 1,20 meter naast elkaar.

In de achtergevel zit een buitenkraan. Daaronder wil ik graag een afvoerput maken. In principe eenvoudig, want er loopt een hemelwaterpijp onderdoor. Waar ik nog niet uit ben, is wat voor model put ik mooi in een vlonder zou kunnen plaatsen, en hoe ik dat bevestig. Ik ben benieuwd naar jullie suggesties hiervoor.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  • #2
  Als je vlonder op afschot ligt dan is het in principe niet eens nodig.

  Anders moet je een vierkante put kopen en deze recht onder de kraan monteren (of daar waar de waterstraal de grond raakt). Bovenkant put moet net iets onder de bovenkant van de vlonderplanken komen. Van te voren dus even goed uitmeten.

  Vervolgens leg je de planken rondom de put waarbij je de planken om de put heen legt. Het mooiste is als de put precies tussen 2 planken uitkomt. Dan kun je uit beide planken evenveel wegzagen.

  Houd er wel rekening mee dat composiet vlonderplanken niet massief zijn, maar holle kamers hebben. Hierdoor is het welk het niet mogelijk om de put er uit te zagen. Ik heb geen ervaring met composiet, maar dat ze hol zijn weet ik wel.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Dan moet er onder de vlonder ook een put komen.
   

  MelvinP

  • #4
  Bedankt voor jullie antwoorden. Veel van de ideeën van BertPleizier komen overeen met de mijne.

  Het gaat niet zozeer om de afwatering van de vlonder zelf. Die leg ik inderdaad op afschot en daar maak ik mij niet zo'n zorgen om. De put is gewenst bij de buitenkraan. Je spoelt wel eens een emmertje om, en een afvoer was laatst erg goed van pas gekomen bij het legen van een zwembadje. Het is dus inderdaad de bedoeling om hem op de waterstraal uit te meten.

  Eigenlijk gaat mijn vraag meer over de montage in de vlonder. Ik had inderdaad al het idee het midden van twee planken te gebruiken, dan kan ik volgens mij een stevig geheel maken.

  Ik was in de veronderstelling de put in de vlonder vast te moeten maken, maar denk daar inmiddels anders over. Zo te zien zal een vloerput redelijk 'op zich zelf' in de grond staan en ligt de vlonder daar gewoon omheen.

  Heeft iemand daar (andere) ideeën over?
   

  Sxnder

  Specialist Elektra
  • #5
  15937032639564845241919892170419.jpg


  Ik heb het zo opgelost. Putje in de betonvloer onder de vlonder en een extra rooster op de vlonderdelen.
   
  • Like
  Waarderingen: IJkenhout

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu