Afvoerplug beschadigd door te veel poetsen

Poets

 • #1
Ik weet al dat ik niet zo handig ben geweest. Ik heb het schoonmaakmiddel Cillit Bang te lang laten intrekken op de afvoer van onze wasbak. Gevolg: beschadiging van de afvoerplug en de rand van de afvoer. :oops:
Iedereen heeft al gezegd dat ik suf ben, dus ik heb nu wel echt behoefte aan goede raad en niet meer aan gemopper (ik weet het nu wel, ik doe dit nooit meer).
Vraag is dus: wat nu?
- is er een middel om de rand en de plug weer te laten blinken? (weinig hoop)
- waar kan ik een nieuwe plug kopen? Ik zie op internet alleen korte pluggen en deze die ik heb is tamelijk lang met een plastic rondje aan de onderkant.
- kan ik de chromen 'ring' van de afvoer vervangen? Lijkt mij zo niet. Er zitten nergens schroeven, maar toch even gevraagd. 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit

  • #2
  Gewoon even naar een speciaalzaak of loodgieter. Dit is gewoon te vervangen. Je kunt natuurlijk proberen het te polijsten maar dan blijf je wel poetsen....
   

  Poets

  • #3
  Tja ik ben natuurlijk geen deskundige (was al duidelijk). Vraag is dus: waar moet ik zijn, wat voor speciaalzaak? De sanidump of zo? Bovendien is het even niet aan de orde om een (dure) loodgieter in huis te halen. Ik moet het dus zelf zien op te lossen en ik zie nergens schroeven. Het gaat niet om een 'dekseltje' dat ik er zelf af kan schroeven. Ik zou het graag met poetsen oplossen maar waarmee dan?
   

  Keukenman

  • #4
  Ga naar de betere bouwmarkt en vraag een waste inrichting voor een was tafel. Neem voor de zekerheid je foto mee.

  Je kunt de plug loskrijgen door de beschadigde ring tegen te houden en het ijzeren geddelte wat boven je sifon zit los te draaien. Neem desnoods de complete plug mee naar de bouwmarkt.

  zoiets als hieronder heb je nodig. Je kunt ook meteen zien hoe het in elkaar zit.


  succes


   

  Poets

  • #5
  Dank! Daar kan ik wel mee aan de slag. Maar ik vind het wel eng.
  Keukenman, vandaar toch nog even een vraag over de minder ingrijpende aanpak (zie eerdere berichten): polijsten. Heb jij hiervan gehoord? Zo ja, welk middel zou ik hiervoor kunnen gebruiken?

  Dank voor je hulp!
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
  Polijsten zal niet gaan.
  De chroomlaag is er van af gebeten.
  En dat kun je niet meer herstellen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Als u genoegen neemt met een messingkleurige waste kunt u het ding gerust polijsten.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu