Afvoerplan nieuwe badkamer - feedback

klusserzelver

  • #1
Beste Klussers,

Ik heb al een hoop van mijn verbouwing kunnen realiseren met reeds bestaande topics, maar nu de badkamer in zicht is leek het me toch handig wat informatie bij de experts in te winnen.

Ik ben mijn zolder aan het verbouwen naar woonruimte. Een deel van de zolder zal een nieuwe badkamer worden. Ik heb een opzet gemaakt van een afvoerplan en bijgevoegd.
Screenshot 2023-08-24 174045.png


Afstanden:
- douche naar standleiding: 170cm
- wasbak naar verzamelleiding 190cm
- verzamelleiding vanaf CV naar standleiding 70cm
- vanaf wasmachine naar CV is ongeveer 150cm

De WC zou direct op de nieuw te maken standleiding komen. Hieronder een foto waar de nieuwe standleiding moet komen. Deze komt langs een bestaande luchtafvoer. De nieuwe standleiding moet uiteindelijk op de afvoer aangesloten worden waar de WC beneden nu op zit, zie foto.
WhatsApp Image 2023-08-24 at 18.28.25 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-08-24 at 18.28.25 (2).jpeg


Graag jullie feedback op mijn plan. Ik zal ongetwijfeld allerlei dingen verkeerd hebben bedacht of over het hoofd gezien.

Alvast bedankt!
 

ADDave

  • #2
Het gaat inderdaad niet helemaal werken zoals je bedacht hebt.

- Probeer douche, wastafel en wasmachine op 1 leiding te zetten. Je hebt de hoogte namelijk niet om 2 aansluitingen te maken op de standleiding.
- toilet kan je niet recht boven op de standleiding zetten, je moet ook nog een beluchtingsleiding maken door het dak. Das vrij lastig als daar een toilet bovenop staat.
- Standleiding aansluiten op toilet beneden gaat ook niet. Dat gaat gruwelijk verkeerd en ziet er bovendien niet uit. Je mag geen toestellen aansluiten zo kort op de voet van een standleiding dus je zal een nieuw gat moeten boren en standleiding op het bestaande riool in de kruipruimte moeten aansluiten.

Ik kan het niet heel goed zien op de foto, maar in het koofje zit volgens mij ook een rioolpijp? Ik heb nog nooit een luchtafvoer naar de kruipruimte zien gaan namelijk.
 

klusserzelver

  • #3
Ah ja ik ben wat extra informatie vergeten. Ik woon in een bovenwoning, de 1e en kapverdieping zijn van mij. Begane grond is van mijn onderburen. Die luchtafvoer is van de mechanische ventilatie van hun badkamer. Mijn onderburen hebben geen kruipruimte, het gebouw is gestort op een soort betonnen blok. Ik zie daarom niet zo snel hoe ik een nieuwe standleiding naar het bestaande riool zou moeten maken. Ik was in de veronderstelling dat de huidige wc op een standleiding aangesloten zit. Dan zou ik met het nieuwe stuk de standleiding alleen maar 'verlengen'. Maar dat blijkt dus niet het geval als ik het zo hoor.
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dan zal de koker open moeten bij jou.
Jou wc gaat naar onder buren en dan komt ie op de standleiding
Naamloos.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu