Afvoerplan badkamer

thomasjonas

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb onlangs mijn eerste huis gekocht, vandaar deze eerste post. Ik heb namelijk wat te verbouwen... We beginnen met de badkamer. We hebben de layout een beetje omgegooid waardoor de afvoeren ook opnieuw moeten worden aangelegd. Nu heb ik online al een paar technische handboeken gevonden en doorgenomen en daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden in mijn nieuwe plan.

Mijn grootste onzekerheid in het nieuwe plan betreft de aansluit volgorde. In onze badkamer hebben we een aantal toestellen op een rijtje (wasmachine, wasbak, toilet en douche). En de standleiding bevindt zich tussen de wasmachine en de wasbak. In het meeste ideale geval had ik gewoon 1 grote verzamelleiding (110mm) gemaakt en daar alles op aangesloten, maar volgens mij mag dat niet (in ieder geval niet met weinig ruimte tussen de aansluitingen). Mijn plan is dus om 1 leiding van 110mm van het toilet naar de standleiding te laten lopen. Op deze leiding wil ik een andere verzamelleiding van 75mm (voor wasbak, douche en bad) laten aansluiten. Het enige waar ik mee zit is de wasmachine aansluiting. Aangezien deze aan de "verkeerde" kant van de standleiding zit zal ik daar een apart t-stuk voor moeten maken. Dit neemt helaas veel verticale ruimte in. En ik heb het idee dat de wasmachine afvoer niet voldoende belucht kan worden zo... Zijn daar nog alternatieven voor? En voorzien jullie problemen met mijn plan? Alvast bedankt voor jullie input!

Schematische weergave van het plan:

zijaanzicht.png

bovenaanzicht.png
 

ADDave

  • #2
Alles is helemaal goed, behalve de aansluiting wasmachine op de standleiding. Die moet met een 90 graden t stuk. Eventueel wat lager/hoger aansluiten. Bij een wasmachine is dat niet zo erg. De beluchting ervan zit wel goed.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu