Afvoeren op gelijke hoogte op zelfde standleiding

Arjanhaaima

 • #1
Hallo,

Ik ga mijn badkamer vernieuwen. Er is een bestaande standleiding aanwezig waar het toilet op aansluit met een T-stuk vlak boven de vloer. Ik wil een nieuwe verzamelleiding leggen waar het bad, de wastafel en de douche op uit komen. Het mooist zou zijn als ik deze leiding ook op de standleiding kan laten uitkomen. Dit is dan hetzelfde punt waar ook het toilet uitkomt. Er komen dan dus twee afvoeren op dezelfde verticale hoogte en horizontaal 90 graden t.o.v. elkaar op de standleiding aan. Mag dit en is dit slim. Alternatief is om een nieuwe standleiding te maken maar dat is natuurlijk veel meer gedoe.

Ik hoor graag van iemand

Arjan
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Kun je iets lager op de standleiding een aansluiting maken? Is wellicht wel wat hak- en breekwerk, maar is een beter oplossing.
   

  Arjanhaaima

  • #3
  Bedankt voor je reactie.

  De aansluiting zit vlak boven de betonvloer dus dat is wel even breken. Daarnaast las ik in het Dyka handboek dat er minstens 1 m tussen twee aansluitingen op een standleiding moeten zitten. Vandaar dat ik hoopte dat samen op 1 niveau wel zou kunnen. Wat is het risico? Trekt het toilet bij doortrekken de andere verzamelleiding met sifons leeg?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  De afvoer van bad en douche zit meestal lager dan de wc. Als de wc niet te ver van de standleiding zit, kun je deze wellicht ook iets hoger plaatsen.
   

  Mischiendit

  • #5
  Google even op dubbel hoek t stuk. eventueel een oplossing voor je probleem. succes.
   

  Arjanhaaima

  • #6
  Dat ziet er inderdaad uit als iets wat toepasbaar is, dank je. Mijn enige vraag nog: mag/ kan dit ook in mijn situatie? Dus een standleiding waar een toilet en een verzamelleiding op uitkomen of heeft dit ongewenste effecten?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu