Afvoer zolder aanleggen

Marsam

  • #1
Beste forumleden,
Zoals eerder aangegeven hebben wij recentelijk een dakopbouw laten plaatsen. Op de zolder komen twee slaapkamers en een badkamer. Daarnaast is er ook plaats voor de wasmachine en de wasdroger. Ik heb onlangs een schema voor de afvoer gemaakt en wil jullie deskundige advies over het schema. Voor de volledigheid: waar er 90 graden staat hoort eigenlijk een T-stuk. Ik kreeg hem echter niet goed getekend. De Y-stukken zijn liggende stukken. In de tekening wijzen ze echter naar boven, maar dat is gezichtsbedrog. Waar ik ook benieuwd naar ben is of de rioolontluchting zo goed is getekend. Ik krijg de uiteinde namelijk niet kaarsrecht omhoog.

riolering aanleggen.jpg
 

Marsam

  • #2
Beste leden
Is het mogelijk om kort naar mijn tekening te kijken en aan te geven of het schema goed is? Ik wil als doe-het-zelver zeker van zijn dat ik goed bezig ben.

Alvast hartelijk dank voor de tips en adviezen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Misschien ligt het aan de manier waarop je het getekend hebt. Want wie wil zich daar nu aan wagen, om vanaf zo'n knullige tekening een mening te vormen of iets wel of niet kan?

Je zou om te beginnen een lineaal kunnen gebruiken bij het tekenen en bochten die haaks zijn ook haaks tekenen.
En zorg dat de afstanden enigermate in verhouding tot de werkelijkheid zijn of zet ze erbij.

Bovendien zie ik een leiding, die vanaf een wasmachine meerdere meters omhoog loopt, niet echt zitten. Als er iets vlak loopt, zet dat er dan bij en als iets afschot heeft, zet er dan bij hoeveel mm per meter afschot. Afschot: het geleidelijk naar beneden lopen van een horizontaal liggende afvoerbuis.
 

Chuckles

  • #4
Gekozen diameters zijn goed. Belangrijkste wat kees ook al zei is het afschot.
Elke bocht die je maakt, 2x 45 graden en nooit haaks.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Een aansluiting op een standleiding moet haaks zijn. Dat is in deze rubriek al meerdere malen aan de orde geweest, inclusief duidelijke tekeningen.

Chuckles schreef:
Elke bocht die je maakt, 2x 45 graden en nooit haaks.
Een dergelijke algemene opmerking heeft daarom geen enkele zin, zonder fatsoenlijke schets gezien te hebben, waar de situatie ter plekke duidelijk te zien is.
 

Marsam

  • #6
Beste allen,
Bedankt voor de reactie. Na ampel overleg heb ik besloten om een loodgieter voor deze klus in te huren. Nogmaals dank voor de tips en adviezen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Zal het toilet op deze getekende manier ook niet eerst de sifons leegtrekken voordat de ontluchter zijn werk kan doen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu