Afvoer wasmachine (inbouw)

Job de Bouwer

  • #1
Hoi,

De afvoer van de wasmachine in een nieuw te plaatsen keuken moet plaatsvinden in/achter het kastje van de spoelbak. Daar moet aangesloten worden op een horizontale pijp op 40-50 cm hoogte.
Er is dus niet echt ruimte voor de "klassieke" oplossing, sifon met lange pijp. Ik was van plan het ding aan te sluiten op de sifon van de dubbele spoelbak, maar ik las dat dat betekent dat je irritant gorgelend geluid hoort tijdens het afpompen. Mijn opdrachtgeefster vindt dat prima, maar mij lijkt het niks :(

Zijn er alternatieve manieren om de afvoer in deze situatie te regelen?

Bij voorbaat dank,
Job
 

Fiesiekus

  • #2
Wat is het probleem om een sifon aan die 40 - 50 cm pijp te monteren en daar de WM-slang in te hangen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Het beste is gewoon op een aansluit T-stuk te plaatsen op je gootsteenplug 1 1/2"

en dan deze syfon te plaatsen


Bovenstuk met wartel verwijderen daar komt aan sluit T-stuk in.

Als je hem los in een syfon hangd dan je heb er ook geen kontrole op wat achter in het aanrecht kastje gebeurd bij verstopping.

Op deze manier dan is het lekvrij onder het aan recht en als het verstopt is zie je het direct.
 

Job de Bouwer

  • #4
Ik was bang dat daar wat te weinig ruimte voor was. De afvoer zit wel iets lager dan ik dacht, op 35 centimeter. De spoelbak beperkt de hoogte echter tot ca. 76 centimeter, vanaf de vloer. Dat wordt dan toch een heel kort dingetje.

Verder moet ik zeggen dat het idee van zo'n losse slang in een spaanplaat keukenkastje me minder aanspreekt. Zou het mogelijk zijn de slang te klemmen, maar dan op een eigen sifon in plaats van op die van de spoelbak?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
Een foto plaatsen kan misschien meer duidelijkheid geven.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Die T-stuk is er speciaal daar voor word met behulp van slang klem de afvoer slang vast gezet, als deze syfon word geplaatst op de 76cm van u spoelbak past hij gemakkelijk op een 65cm hoge aansluiting keuken afvoer,
 

Job de Bouwer

  • #7
Da's een beetje moeilijk, omdat het betreffende keukenkastje zich nog in de verpakking bevindt :) Op dit moment is er een kale wand met een gat erin, waarachter horizontaal op 35cm hoogte de afvoerpijp loopt.

De oplossing van Henk253 is, als ik het goed begrijp, met 1 sifon. Zo zou ik het kunnen doen met de sifon die al bij de spoelbak is geleverd, want daar zit zo'n aansluiting op zoals op het bovenste plaatje. Maar krijg ik dan niet het genoemde gorgel-probleem?
Kan ik zo'n aansluit stuk ook maken op een tweede sifon, omdat probleem op te lossen?

Bedankt voor het meedenken trouwens!
 

Job de Bouwer

  • #8
Henk253, dat stukje over die ruimte was een reaktie op Fiesiekus, toen had ik jouw bericht nog niet gelezen. Jullie zijn snel :)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Dat "gorgel" hou je altijd ook in gewone syfon.
Dan moet je geen was machine nemen in keuken die maakt altijd lawaai.

"aansluit stuk ook maken op een tweede sifon" nee dat wil niet of je hebt 2 spoelbakken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
:lol:
 

Fiesiekus

  • #11
Ik denk wel dat het klemmen op zo'n 1 1/2 " plug het veiligst/beste is(Henk :prima: ), maar dan zal inderdaad de sifon gaan gorgelen. Hij zal nl als beluchter gaan werken. Om dat te voorkomen moet je een beluchter plaatsen, maar daarvoor heb je dan ook een extra aansluitpunt nodig (maar geen sifon :lol: ).
 

Job de Bouwer

  • #12
Janee, ik had nog die andere oplossing in mijn hoofd, vandaar tweede sifon. Ik bedoelde of het voor de herrie zou schelen als ik die slang verderop zou klemmen, dus niet voor de spoelbaksifon, maar met een eigen aansluiting op de afvoer.

Maar ik denk eerlijk gezegd dat mijn geliefde opdrachtgeefster het allemaal simpel gaat houden, zeker met Henks uitstekende "wasmachine maakt altijd lawaai" argument erbij :lol:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
De sifon gaat niet meer gorgelen dan de gewone sifon, de aansluiting van de afwasmachine zit nl. boven de sifon.
Een beluchting is daarom ook niet nodig, de plug in de aanrechtbak fungeert als zodanig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu