Wasmachine afvoer in badkamer

AxelDM

  • #1
Dag iedereen,

Wij gaan binnenkort de badkamer in ons jaren 30 appartement renoveren (4e verdiep van de 6). 1 van de puntjes op het verlanglijstje van mijn vrouw is een wasmachine aansluiting zodat we in de keuken, waar nu de wasmachine staat, een vaatwasser kunnen plaatsen.
Mijn vraag is nu waar ik de afvoer het best op aansluit.
a) de afvoer van de wastafel:
Dit zou het gemakkelijkst zijn om uit te voeren, maar voor zover ik kan zien is dit een 32mm afvoerbuis. Deze loopt ongeveer 1,5m naar de standleiding, dus het 32 mm stuk is niet zo heel lang. Ik ben wel zeker dat het water hier momenteel zeer snel wegloopt, als ik de kraan op volle kracht zet loopt het water even snel weg als het uit de kraan loopt.

b)de afvoer van de douche:
De oude douche heeft een instap van ongeveer 30cm. Deze zouden we gaan vervangen door een lage douchebak. Hier moet de vloer dus sowieso opengebroken worden en de afvoer gedeeltelijk vervangen. Is het een mogelijkheid om voor de douchesifon een y-stuk te plaatsen en deze onder de douchevloer naar de plaats voor de wasmachine (ook ongeveer 1,5m verder) door te trekken? In mijn zoektocht op het forum las ik al veel over leegtrekken van de sifon wanneer er een splitsing is aangebracht, dus ik vraag me af of dit hier ook een probleem zou zijn.

Ik ben benieuwd wat jullie zouden doen.
Alvast bedankt voor de adviezen.
 

Willem52

  • #2
Als het kan zou mijn voorkeur uitgaan naar het vergroten van de 32 mm afvoer.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Minimaal 40 liefs 50 afvoer.
En wat betreft douche afvoer iedere situatie is weer anders dus daar wat meer info en foto`s van.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu