Afvoer wasmachine, gootsteen loopt over

Mark86

  • #1
Hallo,
Ik ben voornemens per 1 juli een huis te betrekken op de tweede verdieping. De huisbaas, die beneden woont, heeft aangegeven dat ik geen wasmachine kan gebruiken aangezien de afvoer hier niet op berekend is. Hij zegt dat bij te veel af te voeren water de gootsteen beneden, bij hem dus, overstroomt. Alvorens een contract te tekenen zou ik graag wat informatie hierover willen inwinnen, zodat het probleem in overleg opgelost kan worden en de huisbaas niet per definitie nee tegen zegt tegen een wasmachine.
Mijn vraag dus: wat zou er aan de hand kunnen zijn en wat zijn eventuele oplossingen?

Vriendelijke groet,
Mark
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Leiding verstopping stroomafwaarts of een volledig fout gelegde leiding.
 

Fiesiekus

  • #3
Lijkt op een gedeeltelijke verstopping of een te dunne afvoerbuis. Als je opzoekt hoe groot de diameter is, weet je meer. Maarrrrr...., ik denk dat er een andere reden achter zit.

Als je bij je toilet een aansluiting op de (stand) leiding kunt maken, is er niets aan de hand. En een toiletafvoer is meestal wel meer dan 40 mm :wink: .
 

Mark86

  • #4
Helaas is de toilet aan de andere kant van het appartement met een aparte afvoer. Zou het ook een probleem kunnen zijn met de ontluchting?
 

Mark86

  • #5
Als ik vraag of het altijd zo is geweest kan ik neem ik aan achterhalen of het aan de leiding ligt of aan een verstopping of iets dergelijks. Of is dat niet noodzakelijkerwijs het geval?
 

Mark86

  • #6
Nu ik goed nadenk, zat er wel een wasmachinekraan en een open afvoer. Ik kan me niet voorstellen dat dit er zat en nooit goed gefunctioneerd heeft. Iemand een idee?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #7
Zou maar zo kunnen dat de huisbaas een reden zoekt om te voorkomen dat jij een wasmachine neemt. Een wasmachine kan namelijk wel wat herrie veroorzaken in de benedengelegen woning, zeker bij centrifugeren. Ook kan het energieverbruik een reden zijn als je inclusief gaat huren.

De hoeveelheid water die uit een wasmachine komt valt immers wel mee. Als de afvoer dat al niet aankan zou het beteken dat je ook geen emmer water leeg kunt gieten in je gootsteen.
 

Mark86

  • #8
Grappig dat je het zegt Mn22, want volgens de huisbaas kan dat inderdaad niet. Er in goed vertrouwen van uitgaande dat de huisbaas de waarheid verteld, wat zou hier de reden achter kunnen zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Op het forum kunnen we niet beoordelen of de huisbaas wel of niet de waarheid spreekt, daar is het forum ook niet voor.
U zult dat met de huisbaas moeten overleggen of iets anders huren.
Dit is een klusforum, zie ook de forumregels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu