Afvoer wasmachine - golf water terug bij centrifugeren

Hampie

  • #1
Het is zo fijn om een goede wasmachine te hebben. Helaas hebben wij sinds een half jaar problemen met de afvoer van de wasmachine. De eerste jaren was er geen prolbeem.
Het volgende is aan de hand. Af en toe komt er, tijdens het centrifugeren, een golf water terug uit de afvoer. Inmiddels is de loodgieter er al 3x bij geweest. Volgens hem, en zijn collega, is alles goed. Ze hebben alles al gecontroleerd, zelfs de aanzuiging van lucht via het dak. De laatste keer zijn ze weggegaan zonder dat ze iets gedaan hebben. Ze wisten het ook niet meer....
Ondertussen zit ik nog wel met het probleem en heb ik alweer 4x water teruggekregen.
Het probleem doet zich onregelmatig voor, zowel met volle als halfvolle trommels. Het maakt ook niet uit op hoeveel graden ik was of welke was het is.
Ik word er gek van, en de loodgieter ook.

Heeft iemand nog een idee?

Hampie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat zit er verderop aangesloten op de afvoer ?
 

Michiel_H

  • #3
Wellicht dat er tegelijkertijd iets anders (elders) wordt afgevoerd? Toilet doorspoelen of zo? Als de diameter wat minimaal is kan dat problemen veroorzaken.
Het kan ook de beluchting zijn, maar dat is dus gecontroleerd.
Hoe hoog is je verticale buis boven de sifon en wat is daarvan de diameter?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het heeft niets met beluchting te maken, als er geen beluchting was zou de sifon leeg trekken.
 

Hampie

  • #5
Jan En Michiel,
Bedankt voor het meedenken.
De beluchting is goed , de diameters zijn groot genoeg en volgens de standaard. De loodgieter heeft dat gezegd.
Voor de sifon zit een T- stuk dat dient als overloopje voor de verwarmingsketel. Daar komt dus het water uit.
Heb je nog een andere tip ,laat het dan a.u.b weten.
Alvast bedankt.

Hampie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Mogelijk zou er kalkaanslag in de leiding kunnen zitten, veroorzaakt door de overloop van de c.v. ketel, gooi er eens een paar keer azijn in.
Zit de aansluiting van de ketel wel net zo hoog als de bovenkant van de afvoer van de wasmachine ?
 

Steven079

  • #7
Duidelijk verhaal, waarschijnlijk, zit de leiding bijna verstopt en heeft deze een reiniging nodig dmv doorveren! En dan bedoel ik niet een gamma veer, maar een professionele veer/reinigings apparatuur. Als je voorheen nog nooit problemen heb gehad en nu ineens wel is dit te verklaren en kan je er vanuit gaan dat het een verstopping is! Wat ook kan zijn is dat de leiding wat op tegenschot ligt/hangt maar aangezien de loodgieter dit heeft na gekeken ga ik er niet vanuit. Weet niet waar jullie vandaan komen ,maar is dit in de buurt van 070/079 en omgeving stuur me een een pb

grt
 

DSR9500

  • #8
Inderdaad een keer de buis inwendig goed reinigen; de pijp is inwendig waarschijnlijk " wat dunner" geworden door vervuiling/aanslag.

Is de afvoer zo wie zo wel dik genoeg ?
Bij welke temperatuur onstaan de problemen ?
Ik nl te denken aan luchtbellen tijdens afvoer.

Maar zo te lezen zit de afvoer v/d CV-ketel eigenlijk "te laag"
Tja ketel hoger hangen is ook zo'n gedoe.

Kun je het T-stuk niet verwisselen voor zo'n schuine T (45 graden) zodat met wasmachine-water met weinig weestand doorstroomd.
 

Steven079

  • #9
Lijkt er op dat je niet hellemaal weet waar je het over heb,niet kwaad bedoelt hoor ;) Eerste 2 regels waren wel correct ;)

Maar de afvoer pijp is dik genoeg, aangezien het altijd heeft gewerkt, en sinds een paar maanden(beginnende verstopping) pas last hebben. Temparatuur is van het water heeft geen invloed op een verstopping, laat staan van de doorstroming. En luchtbellen in de afvoer, zou kunnen betekenen dat de leiding op tegen schot/verzakt of beginnend verstopt is, en dat hoort natuurlijk niet. Een t-stuk moet altijd met de stroom richting mee worden aangesloten, zit dit er niet dan is het niet goed aangelegd en is het in de meeste gevallen niet te reinigen dmv een veer, tevens is het een belemmerning van de doorstroming.Aangezien ik al ruim 10 jaar ervaring heb met dit soort gevallen(riool specialist) kom ik het toch helaas te vaak tegen........Maar overal is een oplossing voor.

grt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu