Afvoer wasmachine en droger en 'beluchter'??

Ijsselg

  • #1
Onze badkamer is verbouwd. Daarin komen wasmachine en droger. De afvoerleidingen boven de vloer moet ik nog maken. De oude set is in de container gegaan. Nu herinner ik me dat ik er iets speciaals (beluchter?) in had gelijmd. Omdat bij het afpompen van de wasmachine de syfon van de wastafel werd leeggezogen. Kan iemand me uit de droom helpen? Wat heb ik nodig? Een syfon - twee buizen vanaf syfon omhoog en iets van een beluchter..?? Maar waar dan en hoe?
 

Ijsselg

  • #2
Ik heb het idee dat ik weer weet hoe het ongeveer zat. De sifon van de wasmachine werd leeggetrokken door wastafel of door douche afvoer. En er zat een beluchter in de pijp bij de wasmachine onder de sifon. Kan dat kloppen en is dat juist?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Als het verbouwd is, zou ik aan mogen nemen dat ook het leegtrekken van de sifons opgelost is door het aanpassen van de afvoeren.
 

Ijsselg

  • #4
De afvoeren in de vloer zijn gebleven zoals het was. Dus verwacht ik niet het heel anders is geworden
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Je zou bij de wastafel een beluchter kunnen zetten eventueel.
 

Ijsselg

  • #6
Dat kan niet en past niet helaas. Heel krap achter de wastafelkast. Heeft een beluchter in de wasmachine onder de sifon zin? Ik kan me voorstellen dat het dan voor de wastafel niet mogelijk is de sifon van de wasmachine leeg te trekken?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Beluchter onder de sifon van de wasmachine werkt niet.
Dan zou je daar weer een aparte aftakking moeten maken, en de beluchter hoger zetten.
Maar meestal trekt de afvoer van de wasmachine de sifons leeg als de afvoeren niet goed zijn.
 

Ijsselg

  • #8
De afvoer van de wasmachine werd in het verleden altijd leeggetrokken. En daar had ik ergens een beluchter zitten.. Helaas wordt het er niet duidelijker op zo. Ik ga de afvoer voor de wasmachine morgen plaatsen zonder beluchter. Daarna zien we weer verder. Beluchting bij de wastafel of douchebak is niet mogelijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu