Afvoer vaatwasser, wasbak etc.

Niels Klappers

  • #1
Goede avond,

Sinds kort zijn wij er achter dat wij lekkage hebben in de gootsteenkast. Zodra er ineens veel water weg gepompt wordt (hetzij via de wasbak, hetzij via de vaatwasser), loopt het via de (ik denk) afvoer van de Selcius warm water boiler.

Spoel je het gewoon weg (kraan aan en afwassen bijvoorbeeld) loopt het zonder te lekken weg, anders spuit het er in het begin een beetje uit en daarna loopt het goed weg.
Zoals je ziet zitten de afvoer van de vaatwasser, wasbak, Selcius warm water kraan bij elkaar op 1 buis en onder grond komt daar bij de afvoer in de bij keuken en die van de wasmachine.

Installatie is dit jaar gedaan tijdens het plaatsen van de nieuwe keuken. Op foto 4 zie je waar het water uit komt. Monteur van de keuken vandaag langs geweest en geeft aan dat er mogelijk ergens een verstopping zit.

Iemand een idee wat wij kunnen doen om te controleren of er ergens een verstopping zit?

Ik hoor het graag.

P.S. eerder dit jaar heb ik een onderwerp hier aangemaakt betreft vloerverwarming en dat wij er niet uit kwamen. Er is een loodgieter hier uit de buurt geweest, installatie was niet goed ingeregeld waardoor de aanvoer temperatuur van de vloerverwarming niet hoger kwam dan 21 graden en de retour ook 21 graden was. Toen hij hem begon in te regelen schoot de temperatuur meteen door naar 29 en sinds dien werkt hij tot nu toe heel goed. Bedankt voor het eerdere mee werken.

Alvast bedankt.

Niels Klappers

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Zo te zien is de maat van de afvoer 40 mm beter zou wezen dat het stuk naar het riool 50 zou zijn.
Je kunt ook een b-saeve plaatsen zo gauw als pijp vol loopt sluit deze het klepje af en kan er geen afvoer water uit stromen klik hier op. en bekijk filmpje.
 
  • Like
Waarderingen: Niels Klappers

Niels Klappers

  • #3
Beste Henk, bedankt voor je bericht. Het probleem is dat zodra je in 1 keer veel water weg wil laten lopen je in de 1ste seconde dus de lekkage krijgt maar verder loopt alles heel goed weg. Zou dit hier ook tegen helpen?
 

Niels Klappers

  • #4
Beste Henk, heb hem geïnstalleerd en voor zo ver ik nu kan zien blijft alles droog! Heb nog wel een bocht moeten kopen om de B-saeve verticaal te krijgen maar bedankt voor jouw advies! Heel blij hiermee
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu