Afvoer vaatwasser loopt over - Verstopping

Holsbeek

  • #1
Goedendag allen,

Sinds gisteren hebben wij een lekkage in het keukenkastje. De afvoer van de gootsteen en de vaatwasser komen samen voordat ze de (betonnen) vloer ingaan. Elke afvoer heeft wel zijn eigen sifon, zie foto:Wanneer de kraan stroomt, loopt het water slecht uit de gootsteen om even later door de afvoer van de vaatwasser omhoog gespuugd te worden. Ik vermoed dat de leiding ergens onder de vloer verstopt zit, en dat het water dus de makkelijkste weg naar buiten zoekt, dus via de afvoer van de vaatwasser. Boven de grond zijn de leidingen schoon, daar is al een trekveer doorgehaald en ook heb ik al chemische ontstopper gebruikt (WC-eend afvoerontstopper, niet specifiek voor toilet). Ook met de afvoerslang van de vaatwasser uit de buis blijft het probleem zich voordoen. De slang met sok ziet er zo uit en weet niet hoe diep deze komt/kwam:Ik zou een constructiefout uitsluiten aangezien de keuken bijna 11 jaar oud is en dat het die leeftijd zonder problemen bereikt heeft. De miserie is dus echt pas sinds gisteren.

Dus: wie o wie kan mij helpen? Ik zou jullie hulp erg op prijs stellen! :D

Met vriendelijke groet,

Holsbeek

P.s. ik weet dat er topics zijn die gaan over het zo goed als zelfde probleem, echter mis ik hier de concluderende posts, waarin wordt aangegeven wat nou daadwerkelijk het probleem was. But correct me if I'm wrong :wink:
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Ik zou de oorzaak zoeken in een verstopping in de afvoer leiding.
Als hij 11 jaar goed heeft gewerkt en nu niet meer zit de boel verder dan jou veer verstopt.
 

Sewerboy

  • #3
Verstopping zit dus verderop in de leiding. Gaat de leiding rechtstreeks door de vloer de kruipruimte in? Of woont u in een appartement? Het beste resultaat verkrijgt u als u de leiding doorspuit d.m.v. hogedrukslang met ontstoppingskogel. Misschien lukt het ook wel met een veermachine, deze zijn te huur bij de bouwmarkt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Beste een ontstoppings bedrijf te bellen zodat het gauw is op gelost
 

Holsbeek

  • #5
Bedankt voor de reacties! Mijn ouders komen morgen weer terug van vakantie en zullen er graag zelf iemand van een bedrijf bij willen hebben. Tot die tijd heb ik een noodoplossing gefixt. Maar het gaat hier dus wel duidelijk om een verstopping en dat is wat ik wilde weten. Nogmaals bedankt en de groeten,

Holsbeek
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu