Afvoer loopt na draaien vaatwasser niet goed door

RJW90

 • #1
Hi allemaal,

ik heb een probleem met mij gootsteen en vaatwasser afvoer in de keuken. Namelijk het volgende doet zich voor.

een tijdje terug liep het water maar heel langzaam uit de wasbak, na ontstopper er in te hebben gedaan liep alles weer goed weg, tot dat enkele dagen later het water weer niet goed weg liep. Op dat moment heb ik de hele afvoer (sifon) losgekoppeld en een tuinslang direct in de afvoer gedaan, bij het opendraaien van de kraan voldoende ik eerst druk ontstaan maar dat werd gevolgd door een “plump” geluid en ontstond er een lichte negatieve druk in de buis. Nadat ik de sifon weer aangesloten had liep het water in no-time weer weg (zelfs met een draaikolk!)

alleen nu het gekke, vandaag heb ik de vaatwasser een aantal keer achter elkaar laten lopen om te zien of het water goed bleef weglopen, wat mij op viel is dat na een keer of 3 de vaatwasser te laten lopen door de dag heen de gootsteen weer niet goed doorliep..

nu heb ik vanavond wederom de slang in de afvoer gedaan en de kraan open gezet, waarbij het water weer gewoon goed weg loopt en de buis niet vol met water komt te staan. Na het hersluiten van alles loopt de spoelbak weer goed leeg..

heeft iemand een idee wat hier precies gaande kan zijn? Zelf denk ik iets met be/ont-luchting. Maar zou het dan ook verwachten dat het probleem dan ontstaat als ik alleen de spoelbak voel met water en weg laat lopen.

hopelijk hebben jullie wat tips voor mij, alvast bedankt!

heb 2 foto’s toegevoegd van mij afvoer aansluiting van de spoelbak en vaatwasser

9FD19192-B87B-4A2F-B36C-EC5E7BA23F53.jpeg 6B908F83-8DE2-45B4-90B9-765EA830C6A3.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  hoe lopen de leidingen verder naar hoofd afvoer?
   

  RJW90

  • #3
  De grijze buis loopt een stukje naar beneden maar verdwijnt daarna de muur in, daarna weer ik jammer genoeg niet hoe bij verder loopt. Mogelijk loopt hij in de vloer naar het verwarmingshok welke naast de keuken zit.
   

  ABCDE

  • #4
  50mm de muur in? En dan hoeveel meter tot de standleiding?

  Misschien buis ergens verzakt (kan ook bij ingestorte buis niet voldoende gebeugeld zijn voor beton storten en buis opgedreven) waardoor de doorlaat nauwer wordt en het minste of geringste al voor een verstoppingseffect zorgt.

  Gootsteenontstopper is ook niet heilig. Soms mechanische verwijdering van vuil nodig.

  RJW90 schreef:
  nu heb ik vanavond wederom de slang in de afvoer gedaan en de kraan open gezet, waarbij het water weer gewoon goed weg loopt
  Ja, maar zonder sifon kan lucht er vrijelijk in en uit, dus dat zegt niet zoveel.
   

  RJW90

  • #5
  Het is in een appartementen complex, heb eigenlijk geen idee hoe veel meter het is en hoe de buis precies loopt. Maar als hij recht loopt is het 2-3m.

  Kan zelf eens kijken of ik een ontluchting/beluchting voor t sifon kan vinden of dat gaat helpen
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #6
  Het zal waarschijnlijk een (beginnende) verstopping zijn verderop in de leiding. Schakel de verhuurder of de VVE in om het op te lossen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu