Afvoer urinoir in de tuin

Ha klussers, achterin onze tuin gaan wij een overkapping bouwen met een ruimte met een urinoir. Aansluiten op het riool is geen optie. Wateraansluiting kan er wel gecreëerd worden. Wat zou een goede efficiënte natuurlijke oplossing kunnen zijn voor de afvoer? Ik denk nu aan een dreinagepijp horizontaal op een meter diepte en iets met een verticale buis van 20 cm doorsnede van een meter lang vol met kiezels. Daar boven gewoon een aansluiting met een zwanenhals. ou dit kunnen?

3B3996DA-FB81-49AE-B3DC-C413A79D4CD7.jpeg
 
Hiervoor hebben ze de septic tank bedacht. Jouw oplossing gaat stankoverlast geven, is belastend voor het milieu en door de zouten, kristallen etc. in de urine zal de buis na verloop van tijd verstoppen. .
 
Een andere oplossing: de gasten de moeite doen om naar de woning te lopen en daar te pinkelen als ze biertjes hebben gedronken……
:lol::lol::lol:
 
Een septic tank heb ik overwogen maar omdat het urinoir betreft leek dat mij het misschien wat overdreven. En werkt een septic tank überhaupt met alleen urine?
 
Helemaal eens behoorlijk overdreven. Jij weet hoe vaak het gebruikt gaat worden en hoeveel water ga je er achteraan sturen. Het moet wel weg kunnen.
Stank idem.
Geen idee wat de wet is maar als ik een koe in de wei zie zal het met de afvalstoffen wel meevallen.

Misschien is het een idee. Infiltratie kratje en de hemelwaterafvoer van het schuurtje erbij.
 
Als het slechts urine is zou je een pomp kunnen gebruiken om het naar het riool te pompen. Op termijn gaat jouw oplossing stinken door de hoge concentratie en gebrekkige afvoer in de grond.
 
Even voor de duidelijkheid (website rijkswaterstaat)



Lozen in oppervlaktewater of op in de bodem mag alleen buiten de bebouwde kom. De afstand tot de riolering moet hierbij groter zijn dan de afstandscriteria in het Blbi of Ab:

  • 40 meter bij niet meer dan 10 inwonerequivalenten
  • 100 meter bij meer dan 10 maar minder dan 25 inwonerequivalenten
  • 600 meter bij 25 maar minder dan 50 inwonerequivalenten
  • 1500 meter bij 50 maar minder dan 100 inwonerequivalenten en
  • 3000 meter bij 100 en meer inwonerequivalenten
Ook als aansluiten niet kan, mag directe lozing soms wel. Voor het bepalen van deze afstanden is overgangsrecht van toepassing.

Voor lozingen kleiner dan 6 inwonerequivalenten is lozen in oppervlaktewater of in de bodem toegestaan met een septic tank volgens de ministeriële regeling.
 
even overlegd met en aannemer en het gaat inderdaad een kleine septictank worden. Het moet inderdaad wel goed en volgens de regels gebeuren. Omdat het een urinoir wordt zal de kans nihil worden dat er troep in de tank wordt gegooid. (daarom een urinoir en geen wc) De reden dat een wateraansluiting wel kan en een rioolaansluiting niet is dat er dan een net nieuw aangelegd terras open en kapot moet om bij dat riool te komen. de overkapping gaat vooral gebruikt worden door pubers en die hoe ik niet in mijn huis te hebben om daar naast de wc te plassen. De meisjes mogen wel binnen hun behoefte doen, die pissen niet zo vaak naast de pot ;)
 
Bedenk wel dat een septic tank ook geleegd moet worden, dus leeg gezogen.
Kan straks een boer met zijn giertank of ander bedrijf wel goed bij de septic tank komen?
En zeker niet zo de grond in laten lopen.
Op de oude camping waar wij vroeger stonden werd dat ook zo gedaan bij de stacaravans.
Na een paar jaar stonk de gehele grond naar stront en urine, en kon je niet fatsoenlijk meer buiten zitten.
 
Mijn opa ging vroeger steeds op dezelfde plek, achter het konijnenhok zijn plasje doen. In de zomer was het niet te houden van de stank die in de grond zat. De kerselaar die een meter en half verder stond is helemaal vergaan en weggerot omdat zijn wortels helemaal vergiftigd werden door overbemesting. In de grond laten sijpelen, zou ik dus niet aanraden
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan