Afvoer loopt niet door - verstopping in de leiding

Pieter_m

 • #1
Beste forumleden,
reden van plaatsen bericht is dat ik een afvoer heb wat niet lekker doorloopt. Inmiddels heb ik aardig wat berichten gelezen op dit forum om te kijken of ik tips en tricks uit kan halen om te gebruiken maar heb denk ik meeste wel geprobeerd.

Heeft iemand eventueel nog een idee of moet ik toch vakman laten komen? (of probleem accepteren)Ik heb 2 foto's toegevoegd voor situatie.

Water loopt niet lekker door sinds enkele weken.
Heb ontstopper gebruikt, lijkt soms beetje te helpen maar verhelpt niet. (tijdens gebruik andere afvoer en overloop afgesloten)
heb HG producten gebruikt. Heb soda geprobeerd. 5 meter ontstoppingsveer gaat er goed doorheen.

De gootsteen loopt vol en daalt dan weer langzaam. Wel klinkt het in de afvoer dat het niet soepel doorloopt langs de 145° buis maar heb alle buis delen los gehad en die zijn schoon. Klikt alsof het niet met genoeg druk weg loopt en straaltje langs die knik gaat.

Aangezien vaatwasser ook op de afvoer zit komt water daarvan daan tijdens afvoer omhoog naar gootsteen.

Water loopt uiteindelijk wel weg, alleen niet zo snel meer. De grijze buis loopt recht beton in en verder weet ik ook niet welke kant op daarna.

Heeft iemand nog idee wat ik kan proberen? (behalve nog langere ontstoppingsveer alleen gezien gootsteen vrij snel volloopt vermoed ik niet dat het verder dan 5 meter zit.)

Alvast bedankt voor de moeite.

Pieter
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Hebt u de sifon goed schoongemaakt en dan bedoel ik er tussenuit gehaald?
   

  Pieter_m

  • #3
  Beste Jan,

  Bedankt voor je snelle reactie.
  ja sifon is volledig eruit geweest en gereinigd. Was niet verstopt maar toch dus extra schoongemaakt. Dus alles wat zogezegd verticaal loopt is uit elkaar gehaald en bekeken.

  Pieter
   

  Roykes

  • #4
  Als het eerder goed werkte, en nu niet meer vermoed ik dat je verderop in je leiding een verstopping hebt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu