Wat is deze waterafvoerslang op de keuken afvoer

Marty74

  • #1
Ik heb een dubbele afvoer in de keuken die verstopt is geraakt.
Ik ging enthousiast en met passie aan de slag met een ontstopper, wat niet hielp.
Echter hierdoor kwam er plots een redelijke hoeveelheid uit een item onder de afvoer waarvan ik niet begrijp wat het is.
Bijgevoegd een foto, hij is aangesloten op de bovenkant van de afvoerpijp, naar boven toe, en mondt dan uit in wat misschien een soort veiligheids klep is?

Weet iemand wat dit is, en of het normaal is dat daar dan redelijke hoeveelheid water uit komt op moment dat ik ga ontstoppen?

Bedankt!

IMG_4116.jpeg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat is dat zwarte boven de witte sifon rechts van het midden? (slecht te zien op de foto)
Het ziet eruit als een overstort of een inlaatcombinatie van een boiler o.i.d.

Als je gaat ontstoppen dan komt er wel eens water op plekken waar dat normaal niet komt.
Hoe was je aan het ontstoppen? Een plopper?
 

ADDave

  • #3
Dat is de inlaatcombinatie van een boiler die op een aparte sifon loost. Met de plopper gaat je het niet lukken. Slang even loshalen en het gat afplakken met ducttape, dan zou het wel moeten gaan.
 
  • Like
Waarderingen: Marty74

Marty74

  • #4
Bedankt! Er zit inderdaad ook een boiler onder, maar de enige aansluitingen daarop zijn de koud water intake en de warmwater output direct naar de kranen.

Er zit nog wel een vaatwasser die op het sifon loost, dus misschien daaraan gerelateerd?
Als ik de tekst op dat apparaat google kom ik hierop uit: https://aalberts-ips.nl/producten/artikel/0312136/ en daar lijkt het inderdaad ook op.

Maar ik snap niet waarom dat alleen op de sifon zit? Zou het een overdruk beschermer kunnen zijn voor druk vanuit riool kant?
 

Marty74

  • #5
Ah, correctie, ik heb nog even beter gekeken en nu is het logisch: het is inderdaad de overdruk beschermer voor de koudwater invoer van de boiler.

Maar omdat de slang open is naar de afvoer toe, komt er op moment dat ik met de plopper probeer te ontstoppen een hoop water uit dat open eind.

Bedankt @ADDave
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu