Afvoer fonteintje in toilet aansluiten

Yara1

 • #1
Hallo,

Ik ben bezig om mijn huis te renoveren en heb in het toilet nu alle oude tegels etc weggehaald en wil hier een hangtoilet in plaatsen. Tevens heb ik boven in een oude kast op de overloop een nieuwe toiletruimte gemaakt. De riolering word dus nog in de hoek van de blauwe lijn naar boven doorgetrokken.

Ik wil ook graag een fonteintje plaatsen in de hoek van het groene vierkant. Kan ik de afvoer op de riolering aansluiten?

De horizontale leiding die er loopt is een gasleiding vrij dicht langs de muur. Wat is hiervoor de makkelijkste oplossing?
IMG_20210306_234918.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • ABCDE

  • #2
  Gasleiding; gaan koken op inductie en dat ding verwijderen

  Afvoer WC boven; technisch handboek binnenriolering doornemen. Aansluiten van onderste toilet zo kort op de bocht van waar de afvoer van boven komt (jouw blauwe lijn) mag niet. Dit moet je dan onder de vloer verder van elkaar houden.

  Fonteintje; zou ik ook onderlangs aansluiten. Denk ook aan het verlengen van de rioolbuis naar boven toe tot buiten het dak tbv ontspanning.
   

  Willem52

  • #3
  Eventieel rondom de gasleiding een koof maken en betegelen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu