Afvoer bochten inbouwreservoir

Dominee

  • #1
189263F4-C089-413E-B7B1-C191ACAACF84.jpeg
Goedemiddag,

ik wil op deze plek een inbouw toilet maken, maar kan ik die het beste met twee 90 graden bochten maken en dan de uitvoer van het toilet naar beneden laten lopen. Of kan ik dit beter met 45 graden bochten doen en de uitvoer van het toilet ook onder 45 graden aansluiten?

bedankt alvast!

Groeten,
Dennis
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
het is beter om iets afschot te hebben dus je kunt 45 graden of 30 of 15 graden gaan gebruiken.
Dat is ook afhankelijk hoe de hart maat van je afvoer is.
Wel manchetverbinding gebruiken bij aansluiten op wc.
 

Dominee

  • #3
Bedankt Henk, afschot komt er sowieso wel in omdat de buis tussen de standleiding en het toilet onder afschot komt te liggen. Dus dat komt goed.

Kan alleen nergens iets vinden over de uitvoer van het inbouw toilet, of deze recht naar beneden moet lopen en dan de afvoerpijp in. Of dat deze onder 45 graden de afvoerpijp in moet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Kijk een aan sluiting van wc op standleiding moet 90 graden zijn.
Er zijn namelijk ook 87 graden T-stukken en als je de wc daar op zet en boven buren spoelen wc door komt het in jou wc, of jij spoelt door en het komt resten terug.
1644832348379.png

Daarom vanaf de standleiding recht door en dan schuin naar je wc hier zie je een die aan gesloten is met een 15 graden dit is afhankelijk hoe hoog aansluiting standleiding is en hoe hoog je je wc zet.(1m hoogte is afvoer 23cm)
 

Dominee

  • #5
Bedankt, ik begin het door te krijgen. Er moet lucht bij kunnen komen zodat het water niet de hele buis kan “verstoppen”.

Op de verticale stamleiding zit nu een 87graden t-stuk (daar zit nu die dop in), daar doe ik nog een 90 graden bocht naar links op richting toilet.
Dan een buis met verloop en daar een bocht op van 15 22 of 45 graden, afhankelijk van de uiteindelijke hoogte (komt nog 5 cm dekvloer in) en daar gaat dan de afvoer van het inbouwreservoir in.

Bedankt, hier kan ik wat mee!

Groeten Dennis
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
1645010626165.png

Je kunt er ook voor kiezen om de T-stuk even wat hoger te zetten zodat leiding vrij staat en niet in de smeerlaag.
Wel hulpstukken met manchet gebruiken want PE is niet te lijmen.
 

Dominee

  • #7
Bedankt, ik gebruik hiervoor sowieso manchetten ook omdat het nog bij te draaien is.

Wat betreft de hoogte ga ik nog wel even meten, komt nog 5 cm dekvloer op dus moet even meten of het t-stuk nog hoger moet. Maar moet natuurlijk ook nog wel afschot houden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu