Afvoer badkamer aanleggen, wel of geen beluchting nodig?

PimmieH

  • #1
Mede-klussers,

Ik ben toegekomen aan het aanleggen van de afvoer badkamer en wc.
Na heel wat pdf-documenten te hebben doorgelezen denk ik het wel aardig te weten. Hieronder de tekening hoe ik het in gedachten heb.
Kan dit zo?

Ik zit ook nog met de vraag of ik een beluchter nodig heb bij mijn wastafel. Zoals je ziet zit de verzamelleiding van de wastafels, douche en bad zo'n 1 meter achter de wc aangesloten... is dit voldoende om zonder beluchter te werken?

Derde vraag is of ik het beste vanuit het y stuk met 50 naar de douche kan gaan, of vanuit het y-stuk 75 leggen naar de douche en pas bij de douche een verloop naar 50? Zelfde geldt voor de wastafels (40mm) en Bad (50mm). Ik ben nu uitgegaan van allemaal 75 tot het 'lozingstoestel'.

Mijn laatste "zorg" is dat ik met mijn 75 buis in de 110 ga en deze bovenin aan moet sluiten (exentrisch stuk).... een groot nadeel is dat mijn hele badkamervloer dus minimaal 110 mm verhoogd moet worden.... Zou dit ook anders kunnen? Zie tevens mijn tweede tekening.

Aansluiting afvoerbadkamer


Hoogte van de 75mm buis. Zou dit anders kunnen om de vloer lager te kunnen mak</B><B>en?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je hoeft geen beluchting te gebruiken je hebt een ontspanning naar het dak toe.

De afvoer kan je ook laten verzinken in je smeer laag, en evt kan je nog 2 cm van betonlaag af halen waar de leidingen komen.

Bij de aan sluit T-stuk standleiding moet het gat even wat groter gemaakt worden zodat het T-stuk daar ook verzonken word.

zie tek:
 

Roykes

  • #3
Ik zou de wc wel rechtstreeks op de standleiding aansluiten.(ik neem aan dat het een inbouwtoilet word? deze niet op het stelsel van het bad enzo aansluiten want dan krijg je wel onluchtings problemen.

in zijn algemeen, een toilet moet altijd als laatste op het stelsel aangesloten worden anders heb je wel een extra ontspannings leiding nodig.
 

PimmieH

  • #4
Bedankt voor jullie reacties.
Ik ga inderdaad de 110 buis wat dieper in de vloer leggen. Dit scheelt sowieso een paar cm.

Roykes,
Je geeft aan dat je de wc en de verzamelleding van de "badkamer" apart op de stamleiding zou aansluiten. Hoe ga ik dit doen? Ik kom dan namelijk met beide afvoeren op dezelfde hoogte uit op de stamleiding...
Het gaat idd om een inbouw-toilet.

Tevens vraag ik mij nog af welke dikte ik zal gebruiken voor de verzamelleiding van de "badkamer" (dus zonder wc).
 

Roykes

  • #5
De wc afvoer hoger zetten zodat je hem horizontaal aansluit op de toilet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu