Badkamer aanleggen ver van afvoer vandaan

Sander02

  • #1
Ik heb een jaren 30 huis gekocht met een badkamer in de aanbouw op de begane grond. Aan de andere kant van het huis op de eerste verdieping zou ik een badkamer willen aanleggen.

Is er een maximale afstand tot een afvoer. Heb al op het forum gezocht en las over afschot. Ik begreep dat je wel een stuk recht omlaag kan gaan en dan met een flauwe bocht weer naar horizontaal met een afschot.

Als dat zo is, dan kan ik recht omlaag naar de kruipruimte en vervolgens helemaal naar de aanbouw toe.

In de badkamer zou het eerste stuk dan onder de vloer komen, weet nog niet hoe de balken lopen, maar wil daar niet doorheen.

Ik zou graag wat advies willen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Maak eens een tekening waar in alle leidingen moeten lopen, zit standleiding wc niet ergens in de buurt meest langs de trap in een koker.
 

Xr8

  • #3
Als afschot word een centimeter per meter aangehouden. Als er geen wc op komt dan is 75mm voldoende voor de badkamer, indien er weinig ruimte is kan je eventueel 2 leidingen van 50 overwegen.

Komt er een wc op dan is 110mm vereist. Probeer altijd de leidingen te ontluchten, voorkomt een hoop ellende.

Succes.
 

Sander02

  • #4
Henk253 schreef:
Maak eens een tekening waar in alle leidingen moeten lopen, zit standleiding wc niet ergens in de buurt meest langs de trap in een koker.
Er was nog geen wc op de eerste verdieping, deze zat ook in de aanbouw.
Onder de trap zit een kelderkast met de water aansluiting. Naast de trap zit de stoppenkast en gas aansluiting. De badkamer komt precies boven de trap en meterkast.
Naast de meterkast zit nu nog een kast welke ik kan gebruiken om de brede wc afvoer doorheen te laten lopen. Het is namelijk een smalle kast die ik toch niet zou gaan gebruiken.
 

Sander02

  • #5
Xr8 schreef:
Probeer altijd de leidingen te ontluchten, voorkomt een hoop ellende.
Is dat eenmalig? Dus voordat je de leidingen in gebruik gaat nemen, lucht eruit halen? Of is het een mechanisme/techniek die je moet inbouwen?
 

Fiesiekus

  • #6
Zoek een s op ontluchting. En een tekening met afstanden in de woning en de gewenste riooldiameters/afvoerapparaten zou heel nuttig voor de beantwoorders zijn.
 

Sander02

  • #7
Ok ik zal nog goed zoeken. De tekening laat nog even op zich wachten.
We moeten nog een beetje uitvinden hoe de afvoer precies loopt.
De keuken, gescheiden toilet en badkamer met bad en wasmachine afvoer zitten in de aanbouw naast elkaar. Ik kan onder het huis, maar niet onder de aanbouw. Ik kan wel door een flink groot gat onder aanbouw kijken, maar zou dat echt moeten uitbreken om er doorheen te kunnen.

Het gaat nog wel even duren voor we daadwerkelijk met de badkamer en afvoer gaan beginnen. We zijn nu nog druk bezig met nieuwe plafonds, electriciteit bedrading, isolatie, tussenmuurtjes, etc.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu