Aftimmering dagkant raamkozijn komt los

Nickyzb

  • #1
Ja, ik ging raambekleding ophangen en daarmee heb ik het issue ofwel gecreëerd ofwel aan de oppervlakte gebracht.

Door het vastzetten van de raambekleding (met waarschijnlijk) te lange schroeven is er een flinke scheur/kier ontstaat tussen de aftimmering en de muur/het plafond boven de aftimmering.

Natuurlijk de schroeven er weer uitgehaald zodat die spanning er in ieder geval af is, maar het zit nu dus wel enigzins los. Er staat speling op en ik kan het wat bewegen.

Dit wil ik graag oplossen voor ik de raambekleding weer ophang omdat ik (ook met kortere schroeven) bang ben dat het gewicht de boel gaat verergeren.

Boven de aftimmering zit een latei en de scheur is niet groot genoeg om er iets in te spuiten.

Nu dacht ik voor vastzetten aan de volgende mogelijkheden.

1. Betonboor in het plafond boren en op een aantal plekker extra vastzetten met plug, schroef en wellicht revet. Ik ben echter bang dat het niet genoeg zal zijn en de druk van de aftimmering de schroeven er weer uittrekt.

2. Een lat op maat zagen en deze ertussen slaan, hoewel de raambekleding het zicht hierop weg zal nemen, is het esthetisch natuurlijk niet de mooiste oplossing.

Dat is eigenlijk waar ik op kan komen, dus was vooral benieuwd naar advies of andere ideeën.
1000015806.jpg


Dank!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Optie 1 lijkt mij het beste. De lange schroef druk nu tegen het beton, en drukt inderdaad de dagkant naar beneden. dus die schroef moet je lossen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu