Afstandsbediening automatische garagepoort en hekken

Mwdecor

Verfadviseur
  • #1
Beste klussers,

Het volgende probleem doet zich voor :
Soms, op onregelmatige basis , doet de afstandsbediening van onze geautomatiseerde garagepoort het niet. Op zich niks speciaal zou je zeggen... inderdaad niet, behalve dat dan na een dag of twee het ding het wel weer doet en er niks aan de hand is.
Daar kan ik nog mee leven...

Maar gisteren liet ook de afstandsbediening van ons geautomatiseerd hekken het afweten, en ook nog maar eens de garagepoort, dus beiden tegelijk op hetzelfde moment.
Geen van beide kunnnen we nog bedienen. Nu zou het me niet verwonderen mochten deze binnen X-tijd terug functioneren.
Uiteraard heb ik alles nagekeken, de batterijtjes, de voeding van de motors, de ontvangers enz. en zomeer. Alles in perfect technische toestand (denk ik toch :cry:)

Wie heeft hier een verklaring voor? Marsmannetjes?
Of een magnetisch veld, of aardstralen?
Of gewoon pech?
 

EdP

  • #2
Met marsmannetjes heb ik geen ervaring en pech is het zeker, maar misschien is er wel sprake van een stoorzender.

Er zijn tegenwoordig zoveel draadloze apparaten die elkaar kunnen storen: draadloos netwerk, DECT telefoons, magnetron, afstandbediening voor licht, gordijnen, the sky is the limit.

Wellicht kan de zender/ontvanger op een ander kanaal worden gezet?
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #3
Bedankt EdP voor het meedenken. Ondertussen, sinds vandaag 18h gaat terug alles zoals het hoort. Zonder er ook maar iets aan veranderd te hebben.
Dus zo'n +/- 36 h zonder IR gezeten...

Ook grappig : deze namiddag hadden we bezoek en de wagen die voor onze garagepoort stond kon z'n afstansbediening niet meer gebruiken, terwijl mijn wagen IN de garage het wel deed. Maar niet de poort noch het hek.

Op een 150m van ons huis zit in de kerktoren een gsm-versterker van Base...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ook grappig : deze namiddag hadden we bezoek en de wagen die voor onze garagepoort stond kon z'n afstansbediening niet meer gebruiken, terwijl mijn wagen IN de garage het wel deed. Maar niet de poort noch het hek.
Je hebt wel gevoel voor humor hoewel ik me afvraag hoe lang dit nog duurt, ik hoop het niet voor je maar waarschijnlijk wordt je apparatuur overstuurd door de gsm-zender of een andere (illegale) zender.

Er is een instantie, tenminste in Nederland, die dit kan meten.
Joost mag weten hoe die heet.

Of ze in België al zover zijn weet ik niet :wink:

Veel succes ermee.
 

EdP

  • #5
Vroeger heetten ze de Radio Controle Dienst, nu schijnen ze zich Agentschap Telecom te noemen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Is dat niet die van de "geheime" zenders ?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ze zitten o.a. in Nederhorst den Berg, waar ze een heel groot station hebben voor controle van zenders.

In België zullen ze ongetwijfeld iets dergelijks hebben, maar of ze komen voor een garagedeur/poort die niet open gaat? Het barst inderdaad, zoals Ed al noemde, van de problemen door elkaar storende zenders / ontvangers.
 

Jacovrie

  • #8
Wellicht is het mogelijk zender en ontvanger op een andere frequentie c.q. kanaal te zetten. De fabrikant zou hier het antwoord op moeten kunnen geven. Dezelfde problematiek heeft zich ook voorgedaan bij de radio en tv zendmasten (Lopik e.d.).
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #9
Bedankt iedereen, eens zien of we de frequentie kunnen verstellen. :shock:
 

Trappist

  • #10
Dit soort problemen is inherent aan de gebruikte kanalen/frequenties.

Ik heb hier ook diverse afstandsbedieningen voor verlichting die het dan wel en dan weer niet doen en dat is dan nog binnenshuis. Deze frequenties worden vaak gedeeld met andere gebruikers en die hoeven niet eens vlak om de hoek te zitten.

Een onderzoek door die mensen uit Nederhorst den Berg is mogelijk maar onbetaalbaar. En de leverancier zal zich vrijwel zeker ingedekt hebben door kleine lettertjes over verplaatsen van appparatuur en onvoorspelbare invloeden door andere zendapparatuur in de omgeving. Dus denk ik dat het probleem niet eenvoudig is op te lossen.

Toch succes gewenst.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #11
Dank je wel Trappist!
Inmiddels hebben we nog steeds "contact".
Het gebeurt maar af en toe, en slechts voor een aantal, hooguit twee dagen. We hebben ondertussen eens rondgevraagd bij de buren maar die schijnen er geen last van te hebben.

Je naam doet me dorst krijgen :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu