Hoogtoeren knop RFT afstandsbediening werkt niet Itho ventilatie unit CVE

Arno1802

  • #1
Hoi allemaal, langs deze weg heb ik een vraag. Ik heb sinds 2 jaar de Itho Ventilatie unit CVE-S incl. vochtsensor. Aangesloten met Eurostekker en die bedien ik met een RFT afstandsbediening vanuit de badkamer.
Nu werkte tot op heden altijd alle knoppen van de RFT afstandsbediening, maar sinds kort werkt de hoogtoeren knop niet meer. Dat wil zeggen als de ventilatie op laagtoeren draait en ik op de hoogtoerenknop van de afstandsbediening druk gaat hij niet in toeren omhoog. Ik heb de batterij al vervangen en de afstandsbediening ook al opnieuw aangemeld bij de unit.

Als bij douchen de vochtigheid toeneemt gaat hij wel automatisch harder draaien, en dat kon ik voorheen ook altijd overrulen met de afstandsbediening. Dus weer omlaag of omhoog door de knoppen van de afstandsbediening. Dat werkt nu ook niet meer. De afstandsbediening doet het wel nog, want nadat ik hem opnieuw heb aangemeld gaat de box even op hoogtoeren draaien en dan werkt de laagstand knop nog wel. Maar dan gaat de box direct weer op hoogtoeren daarna. Het lijkt net alsof de box continu in de automatische stand staat en de afstandsbediening op een gegeven moment niet meer overrult.
Is dit een bekend fenomeen? hoe zou ik dit kunnen oplossen? Zodat de afstandsbediening weer primair werkt.
Hoor graag, alvast dank,
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Meestal gaan deze instellingen via dipswiches op het "moederbord" in de ventilator. Servicedesk van Itho al gecontacteerd? Want daar zitten de specialisten.
 

Arno1802

  • #3
Dank voor je reactie. Daalderop schrijft enkel dat je alleen als dealer / zakelijke klant hier terecht kan. Hoe is jullie ervaring hiermee??
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu