Deur scootsafe met afstandsbediening openen

Soekarno

  • #1
Beste lezer,

Ik ben nieuw op dit forum. Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Voor de scootmobiel van mijn vader heb ik een tweedehandse scootsafe gekocht. Wellicht dat je ze kent, dat zijn die groene vierkante boxen waar je je scootmobiel in kan stallen. De deur gaat open met een sleutel, als je deze sraait, gaat de deur automatisch open. Hij is aangesloten op stroom.

Nu heeft mijn vader wat problemen met zijn zicht en is het een gedoe om de deur open te krijgen met een sleutel. Dus ik dacht i bel de leverancier (Ergoflex) en vraag wat een afstandsbediening kost. Ik kreeg het belachelijke bedrag te horen van 400 euro en daar zit dan een afstandsbediening en ontvanger bij. Maar dit kan toch goedkoper?

Wie kan mij vertellen wat ik kan kopen om de deur met een afstandsbediening te openen. Alvast dank!
 

@$T

  • #2
Wat bedoel je met als je de sleutel straalt? Is dat een sleutel met een chip of is de sleutel op zich al een afstandsbediening?Graag wat meer info
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #3
Ik neem aan dat "draait" bedoeld is.
 

Soekarno

  • #4
Ja sorry, ik bedoel draait. De sleutel heeft geen chip. Als je de sleutel in het sleutelgat stopt en draait, gaat de deur langzaam omhoog en open. Nu wil ik hetzelfde effect bereiken met een afstandsbediening. Nu is het lastig omdat hij van zijn scootmobiel moet afstappen en dan de deur met de sleutel openen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Foto en schema, en zoek een afstandsbediening uit die je kwa prijs wel ligt.

Dan vertel ik je welk hoe het geheel aan te sluiten.
 

Atmoz

  • #6
Is het niet mogelijk om het sleutelslot te verplaatsen zodat het makkelijker te gebruiken is, sleutelschakelaar in een waterdicht kastje op een handige plaats monteren bedoel ik.
 

Soekarno

  • #7
Wat bedoel je met schema? Ik ben een leek. Moet ik een afstandsbediening en ontvanger kopen? Zo ja, enig idee welke ik kan kopen? Sorry voor al m'n vragen, ik snap er niks van. Maar wil het graag voor mijn vader oplossen.

En sleutelgat verplaatsen is geen optie :-(
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Je koopt niets, je zoekt een afstandsbediening met ontvanger uit bij een webshop en geeft deze hier even door.Dan kunnen wij zien wat je wilt gebruiken.
Vervolgens regel je een schema(tekening met elektrische aansluitingen van het te bedienen apparaat).bij gebrek aan een schema is vaak een scherpe foto van de aansluitingen al voldoende.
Wij combineren die 2 tot een aansluitschema dat jij kan plaatsen.
 

Soekarno

  • #9
Dank voor je reactie. Ik zal morgen een foto maken. Ik heb nu dit op het web gevonden, is dit wat? Of zoek ik verkeerd.


bouwpakketten-modules/draadloze-overdrachtsmodules/433-mhz-zendmodules
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
Dat is wat, nu de bediening van je kist nog.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #11
Draai je de sleutel naar links om de deur open te zetten en naar rechts om hem dicht te doen? Of gaat de deur dicht als je de sleutel voor de tweede keer in dezelfde richting draait?

Kijk even wat er voor draden zitten aan de sleutelschakelaar en waar die naartoe gaan. Maak daar wat foto's van en plaats ze hier.
 

Soekarno

  • #12
Nou de foto's net geupload. Ik hoop dat het zo duidelijk wordt.
Als je de sletel naar rechts draait gaat de deur omhoog (open) en als je de sleutel naar links draait gaat de deur naar beneden (dicht).

In de handleiding staat het volgende:
Mechanische opbouw
De scootersafe is een vrijstaand model met 2 spindelmotoren. Door een sleutelschakelaar om te draaien zetten deze motoren zich in beweging en drukken de klep omhoog zodat de scootersafe opent.

Technische specificatie
Aantal hefcilinders 2
Bewegingssnelheid 44mm/s
Stroomaansluiting 230 V
Besturingsspanning 24 V
Kracht motoren 4000 N per stuk



Hier zie je de 2 motoren die in het midden met een zwarte schakelaar gekoppeld zijn.


Hier zie je de linker motor en de zwarte schakelaar die het geheel verbindt.


Dit is de achterkant van het sleutelgat aan de binnenkant. Van hieruit gaat een draad naar de zwarte schakelaar.


Dit is de zwarte schakelaar waarin het draadje van het grijze kastje (achterkant sleutelgat) is geplugd en nog 2 draadjes zijn hier geplugged van de linker en rechtermotor.


Sleutelgat


Scootersafe
[/b]
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #13
Ok. Graag het grijze kastje (achterkant sleutelschakelaar) open maken en een zo duidelijk mogelijk foto nemen van de binnenkant.
 

Soekarno

  • #14
Morgen zal ik de foto uploaden. Thanks :D
 

Soekarno

  • #15
Dit zijn de foto's van de sleutelschakelaar. Ze zijn wat wazig, maar hopelijk is het duidelijk.

 

Tom345

Specialist Elektra
  • #16
Haal eens de groene draad los en houd het blanke einde tegen eerst de schroef van de rode dan tegen de gele draad. Als de dingen zo liggen als ik denk, dan gaat bij contact met de ene schroef de klep omhoog, met de andere omlaag.

Als het inderdaad zo is plaats je de groene draad terug en sluit je een kabel aan op de drie contacten waar nu groen, geel en rood in zitten. De draden kun je het best aangesloten laten op de sleutelschakelaar, zodat je de klep bij een storing in de ontvanger nog met behulp van de sleutel kunt openen.

Tussen de twee COM-aansluitingen van de zender zet je een brug. De groene draad verbind je dan met een van die COM-aansluitingen. De gele en de rode draad moeten ieder worden verbonden met een van de NO aansluitingen.

Je moet dan nog de relaisuitgangen configureren (blz. 8 van de handleiding). Waarschijnlijk is AAN/UIT de meest geschikte configuratie.

LET OP: Door de sleutelschakelaar verlies je de zogenaamde dodemanfunctie. Het is nu zo, dat de klep blijft staan, zodra je de sleutel loslaat. De afstandsbediening laat zich niet zo configureren dat de deur stopt als je de knop loslaat. Als de box geen andere beveiligingen heeft tegen vingerklemmen, dan zou ik hier nog eens goed over nadenken.
 

Soekarno

  • #17
Bedankt voor je duidelijke uitleg. Maar dit klinkt voor mij heel ingewikkeld. Is deze afstandsbediening en ontvanger geschikt? conrad /product/190904/

Want dan ga ik hem bestellen en dan ga ik kijken of een elektricien dit kan aansluiten. Ik ben bang dat ik de boel ga slopen. Weet je misschien wat het aansluiten door een elektricien ongeveer gaat kosten voor dit?
 

@rie

Specialist Elektra
  • #18
Als je het door een electromonteur (bedrijf?) laat aansluiten, dan is het wellicht handiger als je dat bedrijf de afstands bediening ook laat leveren.
Ik denk dat ze geen garantie geven op door derden geleverde spullen.

De getoonde set is overigens wel bruikbaar voor wat jij wilt.
Let op!! het kan zijn dat de ontvanger in de stalen kist niets ontvangt.
(kooi van faraday) Er zal in dat geval een buitenantenne geplaatst moeten worden.
 

Soekarno

  • #19
Thanks for the advice, ik ga eens ff rondbellen voor de kosten. k ben benieuwd :-)
 

Fendtgek

  • #20
De ontvanger uit je link werkt op 12 volt, dat lijkt me minder handig aangezien je stuurspanning 24 volt is. Kan je beter op zoek gaan naar een versie op 24 volt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu