Metalstudwanden en afstanden tussen profielen

Klussie2008

 • #1
Allereerst wil ik zeggen dat jullie een leerzaam forum hebben. Ik ben al n tijdje aan het meelezen en ben als vrouw die zich nog nooit met meer dan een beetje knutselen heeft beziggehouden, nu toch aardig op de hoogte van klusdingen. Maar het volgende heb ik toch echt wat tips bij nodig...
Wij hebben alle binnenwanden in ons huis gesloopt en er nieuwe wanden in laten zetten van metalstud. Wij zijn helemaal niet tevreden over de mannen die dit gedaan hebben en willen ze niet meer zien.
De stukadoor kwam om te stuken en zei dat hij het niet kon doen omdat sommige wanden instabiel waren en er niet genoeg schroeven in het plafond zaten. We willen een onafhankelijke partij hiernaar laten kijken en foto's maken zodat we bewijs hebben dat het niet goed is gedaan.
Nu moeten we dit zelf op gaan lossen en heb ik een paar vraagjes:
-Op hoeveel afstand van elkaar moeten metalstudprofielen staan? Geeft de fabrikant hier standaardafstanden voor?
-Hoeveel schroeven gaan in een gipsplaat op het plafond voor goede stevigheid?
-Hoe krijgen we (zonder alle wanden opnieuw te plaatsen want er zit al elektra in) de instabiele wandjes weer stevig? Moeten we er dan stukken hout in maken?
-De muren van metalstud zijn ook niet verankerd in het plafond, hoe kunnen we dit alsnog doen?

Hopelijk kan iemand me hiermee helpen want jullie begrijpen dat ik er aardig klaar mee ben.
Dankjewel!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ronald63

  • #2
  De metalstudprofielen voor de wanden moeten maximaal 60 cm uit elkaar staan bij gipsplaten van 1.20 m breed.Dichter bij elkaar mag wel,dus 40 cm of 30 cm,wijder als 60 cm beslist niet.
  Om een sterk geheel te krijgen moeten de platen zo geplaatst worden,dat de naden van de platen aan de ene kant van de wand op het hart van de platen komt aan de andere kant van de wand.
  Schroefafstand van de wanden is maximaal 25 cm.
  Schroefafstand voor plafonds is maximaal 20 cm.
  Instabiliteit bij de wanden zal voornamelijk veroorzaakt worden doordat deze niet vast zijn gemaakt aan het plafond.Enige oplossing is om een aantal platen eraf te halen en de bovengoot om de maximale maat van 80 cm vast te maken aan het plafond.
  De wand zal dan een stuk steviger staan.Mocht dit nog niet het geval zijn,is het nog een optie om er een aantal staanders bij te plaatsen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Hier laten we het bij, op dit forum worden geen adviezen gegeven over werkzaamheden van anderen, e.e.a. is na te lezen in de forumregels.

  Slotje dus.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu