Afstandbedienbare Dimmer + Wandschakelaar

Gr00t

  • #1
Hallo Allemaal,

Vorige week heb ik nieuwe verlichting voor in de slaapkamer gekocht, een rail van 4 meter welke paralel langs mijn muur komt te hangen.

Aangezien het aansluitpunt van electra midden in de kamer hangt (en de schakelaar hiervan bij de deur is) Kan ik deze dus alleen gebruiken door een gootje te maken naar de rail en daar een schakelblok op aan te sluiten. Gootjes en railtjes over het plafond vind ik niks, dus daarom heb ik iets anders verzonnen.

Ik had bedacht om de aansluiting achter de gordijnen te gebruiken en dan het snoer daarachter te laten lopen. Hierdoor zet ik het aansluitblok van de rail op het plafond dichtbij de gordijnen en heb ik geen snoertjes/gootjes enz over het plafond lopen.

Nu ben ik eigelijk op zoek naar een afstandbedienbare dimmer waarbij ook een normale wandschakelaar zit, zodat ik het huidige schakelaar bij de deur kan ruilen voor de nieuwe (het licht bij de deur dus aan en uit kan doen/dimmen) maar ook een afstandsbediening voor in bed.
Ik heb al even gezocht, maar kan niks vinden, jullie een idee?



Lamp -- Dimmerontvanger - 230V - Wandschakelaar+ afstandbediening
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je zoekt een EIB systeem of INSTABUS.

Googlen op ACTOR, DIM ACTOR brengt je bij alle fabrikanten die zoiets in hun pakket hebben.

allemaal hebben ze wandzenders die zowel op een bestaande installatie kunnen als stand alone op batterijen, welke dan overal geplakt kunnen worden.
 

Gr00t

  • #3
Bedankt voor je reactie...

Dus koop ik bijv. + een extra

Wordt een duur grapje zie ik al! :P

Link verwijderd, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu