Slimme inbouwdimmer op batterij??

steedsmeerklusser

  • #1
Beste klussers,

In mijn woonkamer heb ik meerdere rookmelders hangen, waarvan ik er graag éénte wil opofferen voor een plafondlamp. Daarnaast heb ik op één plek nog een schakelaar over die ik niet ga gebruiken. Aangezien de lamp op de plek van de rookmelder direct op het stroomnet komt (zonder schakelaar) heb ik hier slimme verlichting voor nodig. Het liefst plaats ik dan een slimme dimmer (op batterij) op de plek van de overbodige schakelaar, zodat deze mooi weggewerkt zit op dezelfde plek als de andere schakelaars. Tot zover heb ik deze alleen nog niet kunnen vinden.

De vraag aan jullie dus: bestaan deze? Of zijn er nog andere oplossingen denkbaar? Uiteraard kan gewoon kiezen voor een Phillips Hue (of soortgelijks), dus hoe dan ook komt het goed. Maar dan moet ik die schakelaar weer op een andere plek plaatsen.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Voor Hue heb je een draadloze zender die je achter een standaard schakelaar kunt inbouwen, is dat een optie voor je?

1000048531.jpg


Dan zit het niet alleen op de plaats van de bestaande schakelaar, het ziet er ook nog eens precies hetzelfde uit.

Als je de schakelaar vervangt voor een pulsdrukker in dezelfde stijl kun je ook dimmen door de knop vast te houden.
 
  • Like
Waarderingen: steedsmeerklusser

stefan9

  • #3
Homematic heeft ook zulke schakelaars.
 

steedsmeerklusser

  • #4
-
 
Laatst bewerkt:

steedsmeerklusser

  • #5
@XanderH het doel van de draadloze zender (wandschakelaarmodule) die jij stuurt, als ik het goed begrijp, is om zowel met een app de lamp te kunnen bedienen als met de normale schakelaar. Ik wil alleen 'de stroom' volledig van de schakelaar afhalen, aangezien die nu naar een lichtpunt lijdt dat ik niet ga gebruiken. Of bedoel jij een ander product?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Het is gewoon een draadloze zender. Je kunt de lamp bedienen met de app of met de draadloze zender. Dat ding is batterijgevoed, je hoeft (en mag) het dus niet op "de stroom" aan te sluiten maar alleen op een schakelaar. Of je die vervolgens terug in de muur schroeft of los op tafel legt maakt geen verschil.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu