Afsluiter vloerverwarming, toevoer of afvoer.

Erip-eri

  • #1
Ik heb een Tado thermostaat met bijbehorende draadloze thermostaat kranen gekocht. Doel hiervan is de vloerverwarming in de woonkamer/keuken op constante temperatuur te houden met de hoofdthermostaat en de overige ruimtes welke niet altijd bezet zijn naar behoefte warmer en kouder te kunnen regelen. Tado heeft hierbij de mogelijkheid om een motorische afsluiter op de lus van de vloerverwarmingsverdeler te plaatsen zodat deze afgesloten kan worden als er voldoende warmte in de vloer zit. Mijn vraag is, moet ik deze afsluiter op de toevoer of de afvoer leiding naar/van de verdeler plaatsen? Of maakt het niets uit?

bedankt voor het antwoord,

gr Eric
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wil je de vloerverwarming op constante temperatuur houden (want dat schrijf je)
of de temperatuur in de ruimte? (dat zou ik zelf willen).

Want hoe bepaalt een thermostaat ergens in de ruimte of er "voldoende warmte" (en wat is dan voldoende warmte?) in de vloer zit?
 

Erip-eri

  • #3
De ruimte temperatuur natuurlijk, Ik bedoelde voldoende warmte in de vloer om het vrij lang warm te houden (zonder de vloer te meten). Als ik hier de woonkamer op temperatuur heb dan kan de ketel vaak 5 a 6 uur uit voordat het begint af te koelen. De andere ruimtes zijn dan al koud, en als dat net op het moment is dat ik bv in mijn kantoor moet zijn dan moet ik nu de kamerthermostaat onnodig omhoog zetten anders krijg ik geen temperatuur in de radiator op kantoor.

ik ga er van uit dat de thermostaat voldoende moduleerd om de woonkamer constant op temperatuur te houden, dat doet de oude (Nefit Easy) thermostaat ook al, maar daar kun je niks ander mee.

nu weet ik nog niet waar ik die afsluiter moet zetten, Tado zegt aanvoerleiding, en in een filmpje op youtube waren ze heel stellig en zeiden ze afvoer.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #4
Aanvoer is normaal. Maar eigenlijk maakt het geen reet uit klep dicht is geen flow in zowel aanvoer als retour.
Maar om ongewenste doorwarming tot een minimum te beperken Aanvoer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu