Afschot tegels badkamer

Pabb001

 • #1
I.v.m. het afschot tegelen van onze doucheruimte (1300mm x900mm)zoek ik advies hoe dit het beste met tegels van 600mm x 600mm gelegd kan worden. We kiezen voor een doucheputje ipv een douchedrain.

Reden hiervoor is dat we met twee kinderen bang zijn dat ze hier steeds op gaan staan en de drain kapot gaat. Een docheputje is dan praktischer alleen het tegelen op afschot met grote tegels dus complex.

De zandcementvloer moet nog worden gestort en de uitvoerder kan de douchevloer in afschot storten voordat er getegeld gaat worden.

Ik heb een afbeelding bijgevoegd van onze toekomstige douchevloer. Zelf heb ik een opzetje gemaakt hoe de tegels dan afgeschuint kunnen worden lopend naar de doucheput. Vind het zelf niet heel mooi i.v.m. het lijnenspel van de voegen. Misschien zijn er alternatieven want we kunnen de doucheput nog overal plaatsen aangezien de vloer nu nog casco is.

Iemand ideeen?[/url]
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De afbeelding is niet meegekomen.

  Er zijn al veel topics hierover te vinden. Ik heb de hele vloer al onder afschot gelegd. Hier te zien hoe ik het putje het ingetegeld.
   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #3
  Bij 60x60 tegels is een putje echt lastig mooi te krijgen, je zit altijd met diagonale voegen.

  En een drain gaat echt niet kapot als je op staat, hoor!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu