Afschot naar douchedrain en glazen wanden

Goldfish

 • #1
Beste klussers,

Ik ben bezig met mijn nieuwe badkamer, maar ik vraag me af hoe ik het volgende probleem moet gaan oplossen:

Ik plaats een douchedrain en 2 glazen wanden in de hoek bij de muren.
Om het afschot toe te passen hoef ik alleen in de richting van de drain te laten aflopen.
Als ik dan de deur recht plaats dan komt de andere douchewand scheef tov de vloer te staan.

Nu kan ik onder de glaswand dorpeltje plaatsen die aan de buitenzijde waterpas is en gelijk loopt met de vloertegels, maar dat vind ik niet zo mooi.

Een andere optie is de douchewand scheef stellen met de bijbehorende passtroken (douchewand type solid), maar als ik ooit een andere douchewand wil en deze geen passtroken heeft dan heb ik alsnog een probleem. Bovendien weet ik niet of de passtroken het probleem voldoende kan oplossen. Ook voorzie ik nog een probleem dat de vloer tussen de achterwand en de drain ook schuin moet er en overdreven gezegd dus een v vorm onder de douchewand komt. Dit is natuurlijk niet op te lossen met het scheef stellen.

De derde optie is de vloertegel met de voeg ter plaatste van de douchewand uit te laten komen en dan onder de douchewand waterpas te blijven en binnen de douche met afschot te werken. Je ziet dan wel een randje met de zijkant van de tegels. Ook niet zo mooi en misschien ook niet waterdicht als je de douchewand aan de buitenkant gaat kitten.

In andere topics heb ik wel gezien dat anderen dit probleem ook kennen, maar ik heb nergens een duidelijke oplossing gezien.
Wie o wie helpt me dit probleem op te lossen? Misschien zie ik andere opties over het hoofd of noem ik hierboven iets wat echt niet aan te raden is.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jarule

  • #2
  Mijn tegelzetter heeft optie 3 toegepast en de voeg tussen de afschottegel en de waterpas tegel netjes afgekit ipv gevoegd. De toegepaste tegels hebben een mooie strakke zijkant, het staat erg netjes en is waterdicht.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Goldfish schreef:
  Beste klussers,

  De derde optie is de vloertegel met de voeg ter plaatste van de douchewand uit te laten komen en dan onder de douchewand waterpas te blijven en binnen de douche met afschot te werken. Je ziet dan wel een randje met de zijkant van de tegels. Ook niet zo mooi en misschien ook niet waterdicht als je de douchewand aan de buitenkant gaat kitten.
  Dit is eigenlijk de enige beste optie.
  Wij werken altijd tegen het randje van de vloertegel die waterpas ligt, een aluminium of RVS hoekprofiel in.

  Zo kijk je aan de binnenkant van het douche gedeelte niet tegen de tegel/specie rand aan, en heb je ook geen grote kitvoeg.

  Je moet in ieder geval zorgen, dat de vloeren waar de douchecabine op komt te staan, waterpas liggen.
  Dit omdat je anders de douche cabine niet goed gesteld krijgt.
   

  Goldfish

  • #4
  Superfijn zo'n forum. Bedankt voor jullie reacties.
  Ik ga voor optie 3 en dan maak ik gelijk dankbaar gebruik van de tip voor een hoekprofiel toepassen.

  Hoeveel afschot moet ik aanhouden? Ik las ergens 1 cm op 1 meter. Voor mijn gevoel is dat veel. Mijn douchedeur zit in een frame en bestaat niet uit een glasplaat met een rubbertje over de vloer, dus heb dan al waterkering.

  En moet ik het afschot aanbrengen als ik betonvloertje stort op mijn zwaluwstaartplaten of is het makkelijker in de lijm te doen. In de lijm van het waterpas gedeelte wil ik een vloerverwarmingsmatje meelijmen. Als ik geen vloerverwarming in de douche zelf doe heb ik misschien door het hoogteverschil van de mat al voldoende afschot?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Als afschot zou ik 1,5 cm aanhouden, dat is zeker niet te veel.
  En het afschot kun je het beste meteen met de betonvloer doen
   

  Goldfish

  • #6
  Wederom bedankt voor de tip!
  Dan zit ik nog met de manier waarop ik het profiel kan plaatsen. Voordat ik wist dat het afschot 1,5 cm moest zijn dacht ik dat het handigste was om het profiel met de horizontale kant onder de tegels te plaatsen die waterpas zijn. Dat is met 1,5 cm denk ik niet mogelijk, dus moet ik het horizontale deel de andere kant op laten wijzen. Maar dan zit dit onder het afschot en loopt het dus ook schuin.
  De bovenkant van het profiel gelijk krijgen met de tegels die waterpas zijn lijkt me dan nog lastig. Of zie ik iets over het hoofd?
   

  Goldfish

  • #7
  Bedenk me opeens ook dat ik het profiel ook mee kan storten in het beton. Dan is alleen de juiste hoogte bepalen erg lastig.
  Of zijn er manieren waarop je dat nauwkeurig kunt berekenen? Bijvoorbeeld lijmkam+verwarmingsmat+tegeldikte of zoiets?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
  Inderdaad het profiel onder de tegels werken die horizontaal liggen, eventueel meteen in de beton inwerken.
  Wij werken het ook meteen in, in de cementdekvloer als we de tegels in de specie leggen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu