Badkamer muur zetten en afschot naar lijngoot

Mark v Rijn

 • #1
Hoi Allemaal,

Ik ben Mark en ben sinds begin dit jaar groot grond bezitter. Ik heb een aardig klushuis gekocht en ben zelf gelukkig ook erg handig :D. Van het ontwerpen en maken van een keuken, het egaliseren en leggen van een visgraat vloer tot het frezen van de vloerverwarming op de 1ste verdieping. Na een half jaar ben ik nu ook toe gekomen aan de badkamer.

De afvoeren zijn al geplaatst (lijn goot en pvc pijp voor wasbak). Ik heb de constructie van de badkamervloer opgebouwd uit:
balkenlaag
underlayment
25 mm fermacell platen (met vloerverwarming) en afgesmeerd met flex tegellijm

De gehele badkamer is nu vlak en ik wil een muurtje (niet tot het plafond maar ca 2 meter hoog) maken om een inloopdouche te creëren (zonder deur). Zie bijgesloten schets van de badkamer.

Mijn eerste vraag, hoe kan ik het beste het muurtje constructief opbouwen? Ik wil er aan de douche kant ook een inkeping in hebben zodat ik er schampoo in kan zetten. Aan de andere kant komt de wastafel er tegen aan en de afvoer loopt door het muurtje naar de vloer. Ik dacht zelf aan een constructie van 2 en 3 tjes met daar een watervaste betegelbare plaat tegen aan (tips)? Blauwe gipsplaat of vezelplaat (knauf h2o)?

Daarnaast moet er ook afschot gecreëerd worden naar de lijngoot. Ik denk er aan om het gele gedeelte van de vloer op te hogen met 12 mm fermacell platen. t.p.v. de douche moet dan iets komen wat schuin af te smeren is en hecht op fermacell (gipsvezelplaat). Hebben jullie hier tips voor? Daarnaast ben ik van plan om nog te egaliseren om zo de vloer waterdicht te krijgen en een goede hechtlaag voor de tegels te maken. Uiteraard de randen met kimband en pasta.

Ik hoor graag van jullie
Met vriendelijke groeten,
Mark

WhatsApp Image 2021-07-14 at 14.05.38.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Klussen.

  • #2
  Normaliter ben ik voorstander van cellenbetonblokken maar omdat het een houten vloer betreft lijkt een muurtje van Fermacell platen handiger. Zorg in elk geval dat je de inloopdouche volledig, dus ook de vloer en muren, met een waterdichte pasta dicht smeer. De kans op lekkage is groot. In jouw situatie kun je een glazen douchewand overwegen. Maakt de badkamer wat ruimer. 110 cm diepte voor de inloopdouche zonder deur kan leiden tot spetters in de badkamer. Zeker bij een regendouche.
   
  • Like
  Waarderingen: Jan-WillemW

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu