Afschot douche hoek realiseren

Henk93

 • #1
Beste klussers,

Ik wil graag in mijn douche hoek van 90x90 een zandcement dekvloer aanbrengen met ongeveer 1 cm afschot richting de (nog te plaatsen) drain.
Aangezien ik geen ervaring heb met zandcement, en denk dat dit best een specialistisch klusje is i.v.m. het afschot, heb ik een alternatief bedacht.

Ik wil een laag van vloeibaar zandcement storten om de leidingen weg te werken en een waterpas onderlaag te creëren.
Daarna wil in een negatieve houten mal plaatsen waar over 90cm 1 cm verloop zit (om de minimale vereiste 1% afschot te realiseren).
Vervolgens wil ik de mal opvullen met het vloeibare zandcement. Uiteraard zullen de meeste vakmensen hier denken, wat doe je nou moeilijk werk gewoon met zandcement en een waterpas, maar ik denk dat ik het afschot er niet netjes in krijg omdat ik hier geen ervaring mee heb.

Mijn vraag aan jullie is; Denken jullie dat deze methode goed werkt?
Alvast bedankt voor het meedenken!

vloer.jpg
 

eezacque

 • #2
Ik zou het zelf doen met een waterpas met gradenboog, dan kun je de juiste hoek in de gaten houden?
 
 • Like
Waarderingen: Henk93

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #3
eventeel 2 latten in de lengte schuin zagen met een verloop van 1 cm op de 90 cm en dan alles aansmeren met zand cement en een waterpas om mee af te reien over de latten, dan de latten wegnemen en de sleuven dichtgooien
 
 • Like
Waarderingen: Henk93 en eezacque

Henk93

 • #4
Dank voor de snelle reacties, @Marcn.88 scherp, dat is inderdaad eenvoudiger dan een negatieve mal maken. Ik houd deze optie ingedachte.

Is het überhaupt mogelijk de zandcement deklaag in twee delen aan te brengen? Dus eerst waterpas leggen met een laag van bijv. 3 cm en daarna nog een laag van 2 cm er overheen waar het afschot in zit, of hecht dat niet goed aan elkaar als je dat gefaseerd doet
 

Sander 1972

 • #5
wat is dat witte bij die haakse bocht?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #6
2 dunne lagen hecht slecht, de zandcementvloer beter in 1 keer erin strijken.
het zandcement dient aarde vochtig te zijn bij het aanbrengen, je hebt dan tijd genoeg om eea op niveau te brengen en te smeren
 

Henk93

 • #7
@Sander 1972 ik begrijp niet welk deel je naar verwijst?
@Marcn.88 Thnx voor de tip, dan probeer ik het in één keer aan te brengen
 

Sander 1972

 • #8
die afvoer 90 graden stuk
 

Henk93

 • #9
@Sander 1972 ik vermoed een overschot van lijm, ik ga de afvoer vernieuwen nu de vloer toch open ligt.
 

Henk93

 • #10
Iemand nog tips voor het waterdicht maken zodra het zandcement er mooi in ligt? Ik zie door de bomen het bos niet meer wat kimband/kimpasta's betreft. Veel merken komen direct met 15meter kimband aanzetten. Hoor het graag!
 

Haplo

 • #11
Wat is nu 15 meter als je iets goed waterdicht wilt maken, dan heb je iets over, nou en, die paar euro extra.
Ik baal er altijd van als ik weer een rolletje van 100 meter moet halen.
Je hebt roze pasta euro... en (werk er zelf mee) de oranje, cobra maar dan zonder r. Er zullen vast nog meer kleurtjes zijn.
 

HenkL14

 • #12
Ga je de muren ook nog opnieuw tegelen? Want dan kun je die kimband ook in de staande hoeken gebruiken. Dan is het wel fijn om die 15m te hebben, liever iets te veel dan te weinig.

Ik heb zelf recent ook een stukje zandcement gesmeerd in de douchehoek. Ik heb het alleen gedaan maar een volgende keer als ik zoiets zou doen, ga ik het met twee personen doen. Werkt veel prettiger. 1 aanmaken en mengen en 1 smeren :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu