Afschot vijfhoek douche

Freddebouwer

  • #1
We hebben onderstaande douche indeling in combinatie met 120x30 tegels. We hebben van te voren niet goed nagedacht over hoe dit er uit zou gaan zien met afschot maar proberen er nu toch iets nets van te maken. Ik heb onderstaand uitgedacht, kan dit zo, of zien jullie andere/betere opties? De gootpositie ligt al vast.

afschot_indeling.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Links boven bij de kopse kant van de goot krijg je ook nog voegen.
Zelf zou ik er wat tegels bij kopen en deze op 120 zagen dan kom je beter uit met de goot.
En dan zien wat voor een verdeling mogelijk is. Maak een schets op een vel cm papier daar kan je dat precies op nabootsen. Je knipt ook uit dat papier tegels van 120x30 en dan maar passen en meten op de ruitjes.
 
  • Like
Waarderingen: Freddebouwer

Freddebouwer

  • #3
@Wgb Bedankt, je bedoelt zoals onderstaand?

afschot_indelingedit.jpg


We hebben genoeg tegels over, maar ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt met hoe we beter uit kunnen komen met de goot. De tegels zijn 120x30, de goot is 100cm, lange zijde van de douche is 140cm.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Inderdaad.
Zo kan je op dat ruitjes papier een symmetrische verdeling ontwerpen. De tegels knip je ook uit dat papier en zien dat je een netjes passend patroon krijgt.

WP_20240121_17_58_03_Pro[1].jpg
 

Kaajee

  • #5
Maar volgens mij heeft of bedoelt TS dat met z'n tekening:
De bruine en grijze vlakken corresponderen met zijn tegels van 120x30.
Dus bijna 2 hele tegels met een schuin afgesneden vlak. Een paar driehoeken en een paar smallere stroken (rond goot). Waarbij hij door de vlakverdeling het afschot wil bereiken.
Ik vraag me af wat hij dan nog met ruitjes papier extra gaan bereiken?

Overigens denk ik dat het wel zo moet lukken, waarbij het natuurlijk wel de vraag is of het echt mooi wordt omdat je eigenlijk geen een volledige tegel van 120x30 overhoudt (tenzij rest badkamer er wel vol mee ligt ;-) )
 

Freddebouwer

  • #6
Het is inderdaad zo bedoeld, de verschillende vlakken stellen de tegels voor. We gebruiken een voegkleur die dichtbij de tegels zit dus we hopen dat het dan wel mooi genoeg is. Maar we zien zelf niet direct een veel mooiere optie in deze opstelling.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu