Afdichtingstape bij steenwolisolatie

PaulusJ

  • #1
Beste Mensen,

We zijn bezig met steenwol isolatie op onze zolder. We hebben van die rollen met een spijkerflens die je kunt vastnieten. Om de boel vocht-dicht te maken moet je daarna volgens de instructie de naden afplakken met afdichtingstape.
We hebben eerst de tape genomen van dezelfde fabrikant als de steenwolrollen. (Ik weet niet of ik hier op het forum met namen kan gaan gooien...)

Toegegeven: die blauwe afdichtingstape plakt als een gek! Maar toen ik de eerste rollen aanschafte, moest ik al flink slikken van de prijs. En nu heb ik in de praktijk gemerkt dat die tape er ook best in een vlot tempo doorheen gaat als je alle naden netjes afplakt.

Op dit moment kost een rol van 30 meter tape bijna 40 euro!

Nogmaals: het is zonder meer goed spul maar zo´n prijs vind ik echt te dol. Aan de andere kant: als we nu veel werk doen om die zolder netjes te isoleren, dan wil ik niet het risico lopen dat de steenwol over een paar jaar vochtig is vanwege slecht plakkende tape. Dus daarom ben ik ook wel huiverig om zomaar een of andere goedkopere tape te gaan gebruiken. Vooral ook omdat ik later achter de gipsplaten en het stucwerk nooit meer effe makkelijk zal kunnen checken of de tape nog een beetje plakt.

Mijn concrete vraag: heeft iemand suggesties voor een goedkoper soort tape waarmee je toch een goed, vochtdicht effect krijgt, om te gebruiken op de naden tussen de banen steenwol.

Ik hoop dat iemand een idee heeft.

Groeten,
Paul
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Weet je Paul die leverancier is niet gek. Merknaam hogere prijs enz. maar ze moeten wel kwaliteit leveren. Je zegt het zelf al, die tape moet levenslang blijven zitten. Verbeeld je dat over een paar jaar alle naden open gaan staan. Wat gaat dat kosten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
We doen hier niet aan prijsvergelijken, maar de genoemde prijs is stevig. Per PB krijg je een goedkopere optie van me.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu