Afdichtingsband advies

Renovatie33

  • #1
Afgelopen week werden in mijn renovatieboerderij metal studwanden geplaatst op de verdieping door de aannemer

De verdiepingsvloer is een zwevende lichtgewicht beton vloer op houten balken van 7 cm dik.

De bovenverdieping heeft een schuine wand van ongeveer 1.40 hoog tot aan de nok op 4m hoogte. De aannemer heeft de metalstuds direct op de beton, direct op het dak en tegen de muren geplaatst. Nu ik me er er in verdiep kom ik er achter dat geadviseerd wordt om een afdichtingsband te plaatsen om contactgeluid te verminderen. Is dit echt noodzakelijk op deze vloer? Kan ik de Metals studs laten zitten of moet ik beter toch alles loshalen en voorzien van die afdichtingsband?

De hoogte van sommige staanders is ook hoger dan 2.60m. Moeten die niet eigenlijk ondersteund worden met extra horizontale liggers? Of aan elkaar verbonden worden voor de stevigheid? De staanders staan hoh op 30cm, maar ik ben bang dat t gewicht va de gipsplaten de staanders krom trekt.

Wie kan mij hierover adviseren!
Alvast super bedankt.

20220223_141348.jpg 20220224_194551.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Je aannemer zal het wel weten.

* Het Klusidee forum is bedoeld voor doe het zelf klussen. Vragen over werk dat uitgevoerd is/wordt door derden zullen naar eigen inzicht van de beantwoorders worden beantwoord. We roepen de beantwoorders op met terughoudendheid te reageren op dergelijke vragen en het doe het zelf aspect niet uit het oog te verliezen.
 

Renovatie33

  • #3
Dat is wel best een simpele reactie. Als je niks te melden hebt is het misschien beter om dat dan ook niet te doen. Hier kan ik namelijk niks mee.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Lees even de forum regels, dan weet je waarom je zo een antwoord krijgt.:wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu