Afdichten rookgasafvoer houtkachel met speciale pur?

Willem76

 • #1
Beste klussers,

Wij wonen in Portugal en daar gaan ze soms wat anders met het bouwen van dingen om, maar ik zet nu toch mijn vraagtekens bij deze situatie:

Onze rookgasafvoer van de houtkachel (enige vorm van verwarming) is met een hoek van 45 graden door de buitenmuur (geen spouw) gevoerd. Hieromheen komt later nog een schoorsteen, maar is nu afgedicht met een speciale pur van Sika, Sika Boom FR. We gebruiken de kachel net een paar dagen, maar er knettert het e.e.a. achter deze inbouwhaard. Er komt ook een beetje vreemde geur van de kachel, maar dat kan ook nieuwigheid zijn.

Moet ik mij zorgen maken over deze afdichting? Zo ja, dan haal ik het er zelf uit, maar wat doe ik er voor in de plaats?

Bedankt alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • GDelea

  Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
  Zelfs brandvertragende pur kan rond de 140 graden aan.
  bij calamiteiten zal de buis heter worden ook omdat die onder een hoek loopt verwijderen dus. je zou de pur kunnen vervangen door bv cement aangemaakt met vermuculite. en om de afwerking en het keren van water een stormkraag die je met siliconekit.houdt er ook rekening mee dat je nogal wat water via de buis naar beneden krijgt met een hoosbui[ kan op een drijfnatte muur?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu