Afdekplaat (ongebruikte loze leiding) wegwerken voor het verven?

Pallas

  • #1
Hallo,

Wij hebben onlangs de sleutels van ons nieuwbouw(huur)appartement ontvangen. De wanden zijn behangklaar opgeleverd, maar we hadden begrepen dat het ook een optie is om te verven, en hier hebben we dan uiteindelijk voor gekozen. Toen we de sleutels echter ontvingen, bleek dat er in twee kamers loze leidingen/stopcontacten waren die niet meer gebruikt zouden worden door de verhuurder, en waar wij ook niks mee kunnen doen. (Het zouden oorspronkelijk aansluitpunten zijn voor de thermostaat van de verwarming, zodat deze in iedere kamer zou zijn). Ze mogen dus van de verhuurder weggewerkt worden, maar ik heb eigenlijk geen idee of dit nog te doen is als we enkel gaan verven. Er zit nu een blinde afdekplaat in, maar die heeft nog steeds een licht opstekende rand, dus het is waarschijnlijk niet mogelijk om eroverheen te gaan met bijvoorbeeld een stucpasta. (Ik heb een foto bijgevoegd).

Heeft iemand hier misschien een goed alternatief, of moeten we er maar mee leven dat we voor altijd die blinde afdekplaat op de muur hebben? Zou zo'n afdekplaat sowieso niet nog steeds zichtbaar zijn ook als we zouden behangen?

Dank!

IMG_3899.jpg IMG_3900.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Die plaat blijf je altijd zien inderdaad. Je kunt er wel overheen verven.

Om het helemaal glad te krijgen moet je de draden uit de doos verwijderen, dan de doos zelf verwijderen en het gat dichtsmeren en glad stucen.
 

Pallas

  • #3
Hoi Vonken_trekker, hartelijk dank voor je antwoord! Hoe zouden we het beste het gat dicht kunnen smeren? Want er blijft natuurlijk wel een flink gat in de muur achter, ik neem aan dat we dit met iets zouden moeten opvullen?
 

De Bob

  • #4
Of een Inbouwdoos deksel gebruiken en wegsmeren, steekt niet uit.
deksel.jpg
 

Pallas

  • #5
Ah oke, naar zoiets zocht ik inderdaad. Is dat bij de meeste bouwmarkten gewoon te koop?
 

De Bob

  • #6
Jawel.

Winkel niet nodig - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Pallas

  • #7
Haha, hartelijk dank :)
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #8
Dat deksel werkt alleen als de doos redelijk diep zit, anders heb je te weinig ruimte om er een laagje overheen te smeren.
Beetje plastiek erin zodat het ooit weer gebruikt zou kunnen worden en je kan het dichtsmeren.
Als de doos net onder het oppervlak zit, met een dunpleister ruim eromheen gaat, zodat je onzichtbaar heel iets dikte opbouwt.

(dit ervan uitgaande dat de doos eruit hakken geen optie is.)
 

Pallas

  • #9
Helaas is het eruit halen denk ik geen optie! Dank je voor de tips Jackd.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu