Plafond afdekplaat

guidoderijcke

  • #1
Goedenavond,

Allereerst excuses voor mijn onwetendheid, maar ik heb werkelijk 2 linker handen.

Ik zit met het volgende: ik heb een afdekplaatje voor een lichtpunt aan het plafond, echter is dit plafond (en lichtpunt) gestucd.
Moet ik de stuc (deels) verwijderen om dit plaatje te bevestigen, met wat kan ik dat het beste doen zonder schade te veroorzaken aan delen die niet weg moeten en hoe weet ik wat ik moet verwijderen (waar bevestig ik dat plaatje aan)?

2 bijlagen voor de situatie. Dank alvast!

Groeten,
Jan

20230908_205638.jpg 20230908_205650.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het afdekplaatje bevestig je aan een schroef van de centraaldoos. Er zitten in twee hoeken van het afdekplaatje van de centraaldoos schroeven. Je moet er dus eentje vrij maken. Krab het gleufje van de schroef even goed schoon voordat je deze loshaalt, zodat de kop niet beschadigt.

Het weghalen van het stuc kan met een stanleymes. Voorzichtig werken zodat er niet meer los komt dan nodig. Zorg dat je goed stevig staat en doe een (veiligheids)bril op. Succes!
 

Ijssel87

  • #3
Voorzichtig tikken met de achterkant van de schroevendraaier, dan kun je horen waar de centraaldoos exact zit. In het midden beginnen te krabben en langzaam rondom naar buiten werken tot je de randen ziet kan ook.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu