AEG vaatwasser laat geen water in

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb een AEG Öko Favorit 475 van een jaar of 8. Tijdens het voorspoelprogramma laat hij structureel wel water in, maar bij het hoofdspoelprogramma en bij het schoonspoelprogramma laat hij structureel geen water in.

Klok loopt wel verder, pomp voor rondpompen functioneert goed.

Bijna alle slangen heb ik los gehad om verstopping op te sporen.

Het labyrint nagekeken: ook geen verstopping.

Een keer met soda laten draaien: geen oplossing.

Programmaklok nagekeken: lijkt nog in orde.

Ra-ra.

Wordt het dan toch een andere aanschaffen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
lijkt op defect /verstopt inlaatlabyrint
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hallo esb,

Bedankt voor je reactie.

Hoe kan ik controleren of dat het dat is? ' k heb het er al af gehad en met azijn doorgespoeld. Weet jij iets beters? Hoe kan trouwens zo iets simpels als zo' n labyrint verhinderen dat er water ingelaten wordt? Er zitten helemaal geen sensoren op of zo; alleen maar drie slangen: de inlaatslang en twee slangen waardoor wat water stroomt naar het onthardingszoutvat en iets dat er naast zit.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Esb antwoordde op deze vraag via mail naar mij:

"labyrint heft een 'geknepen' inlaat die wel es dicht gaat zitten, meestal gaat dan het water door de overloop de bodem op"

Daarop antwoordde ik weer: "Ik denk dat ik weet wat je bedoelt. Bij het begin van het voorspoeltraject is die 'geknepen' inlaat echter geen probleem. Het water spuit er gewoon doorheen. Waarom dan wel bij de aanvang van de andere programma-onderdelen?"

En dan weer esb: "als bij eerste inlaat water wel goed erdoor heen komt is labyrint dus goed blijft alleen nog stuurfout over. "

Tenslotte mijn ervaringen van de laatste dagen:
"Hallo esb, Omdat ik niet veel tijd had de laatste dagen, heb ik de machine laten draaien en op gezette momenten er een ketel water in gegooid. Aan het begin van deze week ontdekte ik dat als bij de overgang van de ene naar het andere programma onderdeel de machine meer tijd krijgt om 'm leeg te pompen (door de deur los te trekken, dan loopt de klok niet maar de afvoerpomp wel) de inname van water daarna ineens wel lukt. Dat zou betekenen dat er misschien iets in de afvoerslang zit wat de afvoercapaciteit te sterk verlaagd. Waardoor de besturing zegt: nu neem ik geen water in, want het niveau is nog te hoog.

Mijn verbazing werd nog groter nu de machine de laatste twee dagen zonder problemen het hele programma afwerkt. Is het obstakel uit de afvoerslang??

Voorlopig kunnen we weer gewoon wassen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu