AEG lavamat module vernieuwd, machine doet raar....

Luus08

  • #1
Mijn wasmachine aeg L86800, pnc 91400309800 leek 3 weken geleden plotseling dood. Het scherm gaf niets aan en bij het aanzetten ook geen geluid.
Ik woon in Frankrijk en de machine komt uit België. We hebben er een plaatselijke (franse) monteur bij gehad en hij dacht aan de module. In nederland een nieuwe module besteld, 300 euro! De monteur heeft de voorgeprogrammeerde module er in gezet en nu doet er zich een ander probleem voor...

Bij het aanzetten van de machine staat er op het scherm de vermelding pompen, maar hij pompt het water niet weg. Wel maakt de machine een brommend geluid. Ongeveer 30 seconden na dit geluid begint het deurslot te tikken en gaat de machine op slot voor 1 minuut. Dit gebeurt ook als er geen water in de machine zit.

De monteur denkt dat de afvoerpomp ook stuk is. Toen ik vandaag de onderdelendienst van de AEG belde voor een nieuwe pomp, twijfelde deze AEG mijnheer aan het defekt van de pomp. Ik heb hem de geluiden door de telefoon laten horen. Hij dacht aan een defekt deurslot...

Heeft iemand op het forum hier misschien al eens mee te maken gehad? Zouden jullie mij hier een beetje verder willen helpen. Ik wil zo graag schone sokken !!
 

Henny

  • #2
Mogelijk dat het schoepenrad van de afvoerpomp geblokkeerd zit.
De afvoerpomp wordt dan wel aangestuurd maar kan niet draaien.
Dit geeft dan een brommend / zoemend geluid.

Afhankelijk van het type pomp kan het schoepenrad via de
voorzijde bereikt worden, of dient dit van binnenuit te gebeuren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu