AEG LAVAMAT klikkend geluid

Franj

  • #1
All, wij hebben een AEG ÖKE-Lavamat 72620 update wasmachine staan. Sinds gisteren hebben wij een storing. Het probleem: nadat de machine is aangezet pompt hij het waterrestant weg en moet dan water gaan innemen. Dat is dus het probleem. Het enige wat we zien in de display is de tijd die "gewoon" verstrijkt maar we horen wel een getik/geklik met de regelmaat van elke seconde. Als leek roep ik dan dat het lijkt dat er iets niet opengaat of schakelaartje dat niet functioneert. Wie kan mij helpen en aangeven wat er aan de hand is zodat ik op korte termijn iets kan doen als dat tot de mogelijkheden behoort. Het mag duidelijk zijn dat de wasstapel aan het groeien is (kinderen!!). Alvast bedankt.
 

Franj

  • #3
Beste Henny, dank voor het antwoord. Met jouw antwoord ben ik het deksel eraf gaan halen. UIteindelijk aangezet en geconstateerd dat het geluid aan de bovenkant zeepbak wegkwam. Boven op het geheel zit een kleine zwarte dekseltje. Daar de schroeven uitgehaald en zag drie tandwieltjes. Voor mijn gevoel is het getik te verklaren omdat er 'n tweetal tandjes wegwaren van het rose tandwieltje. Nu weet ik niet of die los te verkrijgen zijn en of deze er wel uitgehaald kan worden. Zou jij dat nog kunnen aangeven en zo ja, waar ik deze eventueel kan bestellen. Ik heb namelijk het witte tandwieltje één tandje opgeschoven en geprobeerd. De machinen nam weer (even) water in dus het werkte. Helaas van tijdelijke duur omdat het tandwieltje het weer niet pakte.
In afwachting van je reactie alvast weeer bedankt.
 

Henny

  • #4
Het defect raken van de tandwieltjes komt doordat het mechanisme te zwaar loopt.
Je zult derhalve de complete zeepbakdeksel moeten vervangen.
Voor het juiste bestelnummer is het PNC nummer noodzakelijk.
Je kan (tijdelijk) één of meer tandwieltjes verwijderen en de instroom
zo instellen, dat het water de hoofdwas-kamer instroomt.
(er zal dan geen water in de voorwas- of wasverzachterkamer instromen)
 

Franj

  • #5
Henny, we weten dat er drie kleuren zijn. De rose is kapot. de witte en gele niet. Moet ik ze dan alle drie verwijderen? En heeft dat tot gevolg dat de wasverzachter niet meer toegevoegd kan worden? De witte is eenvoudig weg op te lichten en weg te nemen. De rose zit volgens mij vast. Klopt dit?
En wederom hoor ik graag van je.
mvg John.
 

Henny

  • #6
Eén tandwieltje verwijderen is voldoende om dit systeem buiten werking te stellen.
Als je het mechanisme dan zo instelt dat he water de hoofdwaskamer instroomt, dan kan je de machine (tijdelijk) weer gebruiken.
Als je echter ook de functie van de voorwas- en/of wasverzachterkamer weer wilt gebruiken, dan zal je de zeepbakdeksel moeten vervangen.

Voor het juiste bestelnummer is het PNC nummer noodzakelijk.
 

Wessim

  • #7
Hallo,

volgens mij hoort dat zo dat roze wieltje mist inderdaad 2 tandjes het lijkt net of ze maar half zijn
ik heb er vandaag 1 vervangen en op de drie deksels die ik heb zijn ze allemaal hetzelfde dus dat rose wieltje met 2 halve tanden volgens mij de ene laatste en het tweede tandje dus denk niet dat het daaraan ligt

mvg, Wesley

ps ik ben nieuw op dit forum dus als ik iets fout doe zeg het even

vriendelijk bedankt!
 

Tonr

  • #8
Vervang compleet boven huis van zeepbak
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu