AEG Favorit 86050 VI afwasmachine gaat niet meer aan

Mvd123

  • #1
Onze afwasmachine gaat sinds gisteravond niet meer aan. Of beter gezegd: hij kan niet meer ingesteld worden. De lampjes branden wel als je de aan/uitschakelaar aanzet en de leds van de uitgestelde tijd (3 - 6 - 9 uur) knipperen om de beurt. Maar we kunnen geen programma meer selecteren.

In het verleden hebben we ook problemen gehad en volgens mij knipperden toen ook de timerlampjes om de beurt. maar toen ontstond de foutmelding tijdens een programma en bleef het apparaat maar pompen en klonken er ook steeds 3 piepjes. Toen bleek het labyrint verstopt te zijn.

Nu dus geen piepjes, ook niet het maar blijven pompen, en echt alleen de lampjes die knipperen. En deze foutmelding komt op het moment dat we het apparaat gewoon wilden aan zetten. Eerder op de avond had het apparaat wel gewoon gespoeld.

Op internet heb ik nog nergens kunnen vinden wat er aan de hand kan zijn, omdat er ook steeds van een geluidssignaal wordt gesproken dat erbij hoort te zijn.

Dus hopelijk weet iemand hier wat er aan de hand is en hoe dit kan worden opgelost?

Hartelijk dank alvast voor reacties!
 

Mvd123

  • #2
Update... 3 weken heeft de machine niet gewerkt. Af en toe knipperden de lichtjes niet meer en kon je wat instellen, maar voordat het apparaat ook daadwerkelijk ging draaien, stond alles alweer te knipperen. Omdat het apparaat 8 jaar oud is en al 2x eerder gerepareerd, hebben we dus maar een nieuwe besteld. Met levertijd, dat werd dus nog een poosje met de hand afwassen... :? Of toch niet?

Want... Ineens deed de oude machine het weer gewoon zoals hij moet doen en werkt nu alweer 2 weken zonder enig probleem... Rara??? :?:

Anyway: de nieuwe laten we toch maar gewoon komen, want het zal wel een kwestie van tijd zijn voordat deze oude het echt begeeft...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Misschien dat er wat water op de bodemplaat heeft gestaan door een lekkage, nu dat water verdampt is kan de machine het gewoon weer doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu