AEG Electrolux Favorit 44080 Vi blijft pompen

Jack_

  • #1
Hallo, ik heb een soortgelijk probleem als Michel1966 uit AEG favorit35010 vaatwasser blijft afvoerpomp pompen.

Door mijn vaatwasser ging vorige week de aardlekautomaat uit, toen ik na een dag de vaatwasser opnieuw probeerde bleef de aardlek in en werd het achtergebleven water weggepompt. Echter bleef de pomp pompen en uiteindelijk stopte de vaatwasser met een foutmelding, namelijk 2x piepen. Volgens de gebruiksaanwijzing duidt dit op problemen met de afvoer van het water.

Inmiddels heb ik de vuilwater leidingen, het labyrint en de afvoerpomp nagekeken en indien nodig gereinigd. Maar het probleem bleef. Ook heb ik de afvoerpomp rechtstreeks op 220V aangesloten en die werkt goed.

Na het lezen van het topic van Michel1966 heb ik ook de waterstop losgekoppeld en getest ook 220V. Deze werkt ook zoals het hoort. Alleen meet ik geen spanning op de aansluiting. Ook heb ik de vlotterschakelaar er nog tussenuit gehaald, maar ook zonder succes.

Ik weet niet meer waar ik verder naar kan kijken en was er nu kapot is. Kan iemand mij uit de brand helpen?
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #2
    Element geeft aardlek daarom wordt er geen water genomen en komt toestel gek genoeg met foutcode 2.
    Waarschijnlijk lek in witte rubber van onderste stijgbuis , dit water lekt op het element.
    Je kan proberen het element inclusief stekker zeer goed droog te fohnen.
    Mocht dit niet werken wordt het een nieuw element.
    Als je het stekkertje losmaakt van het element zal toestel weer water nemen , let dan wel op er zal een lek zijn!!!
     

    Jack_

    • #3
    Stekkertje verwijderd en de machine gaf weer water!

    Helaas spoot het water er via de y-slang er flink uit. Dat wordt een nieuwe Y-slang regelen.

    Dat je door dat ene stekkertje te verwijderen de machine weer kunt laten draaien en zo de fout kunt vinden! Heel erg bedankt voor de hulp.

    Als ik de slang vervangen kan ik dat stekkertje terugzetten en moet alles weer werken?
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #4
    De kans is groot , maar als er veel water op het element heeft gelekt kan het zijn dat het element te nat is geworden en een aardlek heeft.
    Ik zou het eerst met een nieuw Y-slang proberen en goed de boel droogfohnen.
     

    Jack_

    • #5
    Inmiddels de Y-slang vervangen en het lek is nu dicht. Alleen als ik het stekkertje van het verwarmingselement terug zet is de storing er nog steeds.

    Is nu ook het element kapot of kan het ook iets anders zijn?
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #6
    Heb je het element en stekker goed droog gefohnt.
    10 minuten bv op de hoogste stand.
    Stekker omdraaien wil ook wel eens helpen van het toestel.
     

    Jack_

    • #7
    Eerst zonder te fohnen geprobeerd en daarna gefohnt en geprobeerd.

    Ik meet ook 0 ohm op de contacten en daarom maar een nieuwe besteld.
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #8
    0 ohm is gewoon kortsluiting , je moet wel je meetbereik op de laagste stand zetten.
    Zal zo'n 35 ohm moeten zijn.
    Maar je moet eigenlijk meten tussen één van de aansluiting en de aarde , hier mag je niets op meten.
     

    Jack_

    • #9
    Vandaag het element van Aeg binnengekregen.
    Gemonteerd en de vaatwasser werkt weer al normaal!

    S.Oldeerbout bedankt voor alle hulp, hopelijk kan de vaatwasser weer n paar jaar langer mee!
     

    Decpa

    • #10
    Mijn AEG favorit 44080 i (2005) vorige week de zekering doen afspringen. Na controle (verwijderen voorplaat onderaan en achterplaat onderaan) inderdaad gezien dat er water op de bodemplaat lag waardoor de vlotter in alarm ging. Het witte/gele rubber op de stijgbuis was kapot (lek). Dus nieuwe stijgbuis gekocht (46€) en geïnstalleerd. Na test bleek de afwasmachine niet meer te verwarmen. Weerstand van het verwarmingselement doorgemeten, 28 ohm. Dus OK. Dan printplaat bekeken en daar enkele soldeerpunten (bruingeblakert) moeten hersolderen.
    De afwasmachine verwarmt nu weer.
    Met dank aan dit forum!! Hopelijk kunnen we nog een tijdje door nu.

    Patrick
     

    Jack_

    • #11
    5 jaar later weer dezelfde klachten.

    Weer het stekkertje van he verwarmingselement losgemaakt en het water spoot uit de steigbuis.

    Nieuwe steigbuis en maar meteen nieuw verwarmingselement bestellen voor nog 5 jaar verlenging...
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu