AEG code E40

Fransgeurts

  • #1
Ik heb zaterdag in een overnethousiaste bui geprobeerd de draairichting van de deur van de wasmachine te veranderen. Blijkt achteraf volgens mij niet eens te kunnen..

Afijn, aan de rechterkant heb ik het plastic plaatje losgedraaid. Nu wil ik dat er weer op draaien maar blijken de schroeven geen draad meer te pakken; ik kan ze er zo induwen, maar het plaatje zit daarmee uiteraard niet vast. Ik kan het plaatje er wel los inzetten, maar als ik dan de wasmachine aanzet, hoor je drie klikken en vervolgens code E40. Weet iemand hoe dit op te lossen is? (Het liefst met enige spoed, i.v.m. hoogzwangere vriendin...)
 

Pepjo

  • #2
Code E40 had u ook hier kunnen vinden : deurvergrendeling stuk.

Maar dat wist u al. :mrgreen:

Het handigste is om even de PNC-code van het apparaat en het typenummer op te geven. Staat gewoonlijk op een sticker bij de deur.

U ontkomt er denk ik niet aan om de machine verder te demonteren om zodoende het contrastuk voor de schroeven weer op te graven.
Met de gegevens zoals boven vernoemd kunnen we misschien een technische tekening opdiepen waar een en ander op te vinden is.
 

Kees kit

  • #3
Je hebt de schroeven van het deurslot los gedraaid,nu hangt het slot los te bungelen aan de bedrading , voorste ring van manchet los maken , deurslot pakken en vasthouden , en dan de zaak weer vast schroeven.

dat verklaart ook de E40 medling
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu