AEG arctis century gs rood lampje blijft rood

JelleH69

  • #1
Goedendag

Op marktplaats heb ik een AEG arctis century gs vrieskast gekocht van 4 jaar oud. ik heb de vriezer rechtstandig vervoerd en daarom heb ik de vriezer direct na thuiskomst aangesloten.

Het groene lampje en rood lampje gingen direct branden, en er klonk een zoemer, ik heb het middelste knopje met oranje lampje ingedrukt en de zomer ging uit.

ik heb de vriezer nu 2 dagen aan, maar het rood lampje gaat niet uit, de vriezer vriest wel, maar ik heb het idee dat de temperatuur te laag is. (het rood lampje geeft dat natuurlijk ook aan)

wat van storing kan dit zijn? en valt het op te lossen?

Jelle
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bedoelt u met de temperatuur te laag dat de temperatuur lager is dan -18 graden ?
Hoe hebt u dat gemeten ?

Mogelijk is het rode lampje van de invriesstand, wanneer de invriesknop ingedrukt is zal de vriezer blijver draaien tot de knop andersom gezet wordt.
 

JelleH69

  • #3
Natuurlijk bedoel ik dat dat temperatuur te hoog is hoewel ik de knopje deepfrost aan heb, en hoewel de compressor constant aan is, komt de temperatuur in de diepvries niet lager dan -5.

Jelle
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dan is er waarschijnlijk koelvloeistof ontsnapt door een lekkage, soms kan dit gerepareerd worden maar meestal lukt dit niet, is ook vrij prijzig overigens.
Normaal betekent dit het einde van de kast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu