Adviesvraag: slimme thermostaat bij stadsverwarming

Toet1

 • #1
Hi allen,

Ik las al wat over mijn vraag op dit forum, maar kon niet direct een antwoord vinden op het volgende.

Situatieschets:
We hebben een nieuwbouwwoning gekocht, welke binnenkort opgeleverd wordt. Hierin is geen CV aanwezig, maar is de verwarming door stadswarmte.
Er is geen centrale warmteregeling aanwezig, op elke radiator zitten thermostaatknoppen.

In de woonkamer zal vloerverwarming worden aangelegd.
In de rest van het huis zijn 7 radiatoren.

Vraag:
We willen graag de warmte per ruimte/radiator kunnen instellen d.m.v. een 'slim' systeem.
Ik ben tot nu toe 2 systemen tegen gekomen die dit zouden kunnen:
- Honeywell evohome
Recensies twijfelachtig, daarbij vrij prijzig doordat de thermostaatknoppen €99/stuk zijn.
- EQ3 Max
Zowel recensies als prijs lijken beter, echter lijkt dit systeem alleen de temperatuur te kunnen regelen wanneer er reeds een centrale thermostaat aanwezig is.

Aangezien er bij ons geen centrale thermostaat aanwezig is, ben ik zoekende naar de juiste set-up.
Ook weet ik niet zeker of elk systeem met vloerverwarming om kan gaan.

Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen.

Met vriendelijke groet,
Siebe
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Je bent hier aan het verkeerde adres. Op dit forum worden geen meningen gegeven over systemen van merk A of merk B of van types van een bepaald merk.

  Dat zijn dingen die je zelf moet uitzoeken, en zo te lezen heb je al een en ander aan recensies doorgewerkt. De daaruit te trekken conclusies zul je dus ook zelf moeten maken.

  Een ander punt is of een dergelijk 'slim' systeem nut heeft. Naar mijn mening niet. Dat slimme betekent meestal dat je via GSM dingen op afstand kunt aansturen, maar in de praktijk kun je net zo goed in elke kamer een radiatorthermostaat met tijdklok aanbrengen. Dat werkt op zich prima.

  Dat is echter een persoonlijke mening, ik heb het niet zo op al die 'slimme' oplossingen. Die als je het even niet in de gaten hebt massa's informatie over je hebben en houden naar het internet opsturen. Of een 'vulnerability' bevatten, waardoor anderen er ook in kunnen komen (of kunnen zien dat je al of niet thuis bent). :?
   

  Toet1

  • #3
  Hi Kees,

  Hartelijk dank voor je antwoord. Ik begrijp dat dit forum niet als doel heeft om recensies te geven. De merken/types heb ik er meer bij vermeld ter indicatie/beeldvorming.

  Ik ben meer op zoek naar de juiste set-up, oftewel: welke componenten heb ik nodig naast radiatorknoppen en een wandthermostaat. Hoe/wat stuurt de stadsverwarming aan, zodanig dat deze niet aan/uit gaat o.b.v. de temperatuur in 1 enkele kamer. Ik wil voorkomen dat, bijv. wanneer de vloerverwarming beneden warm is, de radiatoren boven niet aan gaan.

  Door dit laatste dacht ik aan een ´slim´ systeem met een zoneregeling. Het is inderdaad wel meer een leuke ´gimmick´ om via telefoon te kunnen aansturen..
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu