Beton gestort voor serre, nu tegelen, verschillend advies

Lisemaya

  • #1
Hallo,

wij zitten met het volgende "probleem".

Een (meenden wij) gerenommeerd bedrijf heeft beton gestort en een ondervloer geschikt gemaakt voor de serre die gebouwd wordt. Op zijn advies is het volgende gebeurd. Hij wist dat we met keramische tegels wilden gaan tegelen.

Als volgt: 20 cm afgegraven. plastic folie. Isolatiemateriaal (10 cm). folie/ isolatie tussen de buitenmuur en de serre, metalen raster (van de grond door metalen onderliggers of hoe dat heet) 8 cm beton erover. Strak getrokken en waterpas, riggels erin gemaakt voor betere hechting. Over vier weken zouden de tegels van 20 bij 120, 9mm dik, erop kunnen volgens hem, dan is het voldoende uitgehard en vocht eruit. Het is waterpas maar je ziet wel grindsteentjes liggen en de banen die hij getrokken heeft voor de betere hechting.

Nu zegt de tegelzetter dat hij hier zeer zeker niet op kan tegelen. Dat er minimaal nog 3 cm zandcement overheen moet omdat je niet kan tegelen op zo'n oneffen ondergrond.Hij heeft altijd vlakke, gladde ondergronden. Dit kan volgens hem geen professional zijn.

De betonstorter zegt dat hij altijd zo vloeren aflevert om te laten betegelen en dat dit de beste manier is.
De betonstorter wil als het nodig is de vloer wel opschuren, maar zegt dat de tegelzetter geen deskundige kan zijn. Tegelen op een vlakke ondergrond met keramische tegels is niet handig volgens hem

Ik heb geeeeen idee en ben nu best wanhopig. De dikte van de tegels zou precies uitkomen op de hoogte van de rails. Als er nu nog 4 cm zandcement bovenopkomt hebben we een probleem, ook met de deur vanuit huis naar de serre!

Wie heeft advies?
Bedankt alvast :)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als je niet omhoog kunt, zul je dus moeten (laten) schuren. Voor tegelen heb je een vlakke ondergrond nodig, anders breken de tegels.

Verder wordt werk van derden hier niet beoordeeld. Tip voor de volgende keer: Laat de aannemer de tegelzetter inhuren, of omgekeerd. Nu zit je er inderdaad tussen...
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Bij tegels in de specie zijn ribbels wel beter, bij tegels lijmen niet.
Hoeveel hoogte heb je ter beschikking voor de tegelvloer?
 

Lisemaya

  • #4
Walker, bedankt. Ja, dat ondervinden wij ook helaas... Alleen was er geen sprake van keuze, gezien de krapte op de markt momenteel.

Rola, er kan hooguit een cm bovenop... de betonman zei dat je een cm lijm doet en dan de tegels erin...
 

Klussen.

  • #5
Ik vraag me af of de tegelzetter meerdere technieken beheerst. Ik zou zeggen: leg ze gewoon met een dekbedtegellijm of met een vloeitegellijm dan weet je zeker dat je minstens 90% dekking hebt en dan gaan de tegels echt niet breken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu