Advies voor bovenlicht boven deur

Menn_o

  • #1
Ik wil op de eerste verdieping een slaapkamer in tweeen delen. Daarvoor wil ga ik dan een extra deur in een GIBO muur aanbrengen. Het wordt een deur in een standaard metalen nieuwbouwkozijn om aan te sluiten bij de bestaande deuren en kozijnen. Alle andere kamers hebben een bovenlicht. Nu kan ik twee dingen doen en bij beide heb ik een vraag:

- de nieuwe deur ook van bovenlicht voorzien. Echter als ik de 7cm GIBO wand weghaal, ga je een plek zien bij het plafond. Standaard heeft een bovenlicht maar een dun "kozijntje" tegen het plafond aan. Hoe krijg je zoiets ooit mooi?

- ik voer het zonder bovenlicht uit. Dat is niet zo harmonieus, maar ik heb geen last van een lelijke plek bij het plafond. Als ik nu een deur gat eruit zaag, hoef ik dan de GIBO blokken boven de deuropening niet te ondersteunen oid? Of hoef ik me daar geen zorgen over te maken en houdt de lijm wel?

Groeten
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Aan beide kanten tegen het "kozijntje" een afwerklatje lijmen en schilderen in de gewenste kleur van het plafond of de het kozijn.

Wilt u geen bovenlicht dan is er nog niets aan de hand met de gibo blokken, die blijven wel zitten.
 

Jversteeg

  • #3
Je hebt ook kozijnen met een bovenlicht met een dikke bovendorpel in dezelfde vorm als de stijlen van het kozijn. Dit is de MP2. vraag er maar eens naar bij uw lokale bouwmaterialen handelaar
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu