Advies nodig voor het repareren van mdf vensterbank.

Kluskobus

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met de vensterbank van een raamkozijn in mijn appartement. Het lijkt van MDF te zijn en begint los te raken aan de voorkant (zie foto's).
Ik ben op zoek naar advies over de beste manier om dit te verhelpen.

Heeft iemand hier ervaring mee en kan suggesties delen?

Afbeelding van WhatsApp op 2023-12-03 om 19.42.19_1a750a6b.jpg

Afbeelding van WhatsApp op 2023-12-03 om 19.42.20_4cac0ea9.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Meestal is een vensterbank voorzien van een fineerlaag gemaakt van spaanplaat en daar lijkt het wel op nu de rand loslaat.
Dat een rand loslaat is meestal het een gevolg van vocht en is het hout eenmaal opgezwollen door vocht dan is het moeilijk om dit onzichtbaar weg te werken omdat de fineerlaag vaak van kunststof is.
Wat je kunt doen is het zo onzichtbaar mogelijk wegwerken door de randjes vast te gaan lijmen met 10 sec lijm en dan vlakschuren en bij stippen met de juiste kleur verf.
Maar de verf zal een andere structuur hebben en minder goed willen hechten op de kunststoflaag dus het zal wel zichtbaar blijven
 

Robbie's

  • #3
Kun je er niet een nieuwe overzet vensterbank met aan de voorkant een randje (zodat oude vensterbank niet meer zichtbaar is) op plakken/zetten? Met dubbelzijdig plakband zit het vaak al muurvast. Dit repareren zal heel lastig zijn. Weet ook niet of je het wellicht kunt melden bij VVE zodat dit vervangen wordt. Ik verwacht van niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu